Los bericht bekijken
  #3  
Oud 8 april 2009, 22:07
Dokie's schermafbeelding
Dokie Dokie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2008
Locatie: Hoorn / Multikabel /Ziggo
Ziggo Internet: Connect and Play complete
DTV: Humax iRHD-5050c + Horizon
Berichten: 341
Standaard

Ik heb op http://www.myhumax.nl/faq/ het volgende gevonden en hoop dat dat het verklaart:

Op mijn TV verschijnt de melding: "Zender is door opname niet beschikbaar"

Dit is geen fout. Uw ontvanger heeft twee ingebouwde tuners. Als u gelijktijdig twee opnames maakt lijkt het misschien logisch dat u geen 3e digitaal programma meer live zou kunnen kijken. Dat zou juist zijn wanneer u ervan uitgaat dat de twee tuners beide nodig zijn voor de opnames.
Bij digitale TV is het echter gebruikelijk dat er 4 tot 8 TV programma's per kabelkanaal worden uitgezonden. (Dit aantal is afhankelijk van de door de kabelmaatschappij gewenste beeldkwaliteit.)
Wanneer de twee programma's die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken.
Worden echter de twee programma's die u opneemt niet via hetzelfde kabelkanaal uitgezonden dan worden beide tuners gebruikt voor de opnames. In dat geval bent u in uw keuze voor het live te bekijken programma beperkt tot de programma's die door de twee tuners tesamen op dat moment worden ontvangen. De mogelijkheid om 2 programma's gelijktijdig op te nemen en een 3e programma live te bekijken is dus afhankelijk van wélke programma's u opneemt en hoe de kabelmaatschappij de programma's heeft gegroepeerd.
In de zenderlijst kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn om live te bekijken op het moment dat u een dubbele opname aan het maken bent.
Tijdens het maken van een dubbele opname werkt de time-shift functie niet meer. Deze functie werkt overigens wel op de twee programma's die op dat moment worden opgenomen.
Tip: In geval van nood zou u terug kunnen schakelen naar analoge ontvangst via de TV als de gewenste zender tijdelijk niet beschikbaar is wegens opnames.