Los bericht bekijken
  #30  
Oud 8 april 2009, 18:34
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Dan word het tijd dat ook deze mensen met hun tijd meegaan. En laten we eerlijk wezen, er zit qua moeilijkheidsgraad weinig verschil tussen zappen met de AB van een TV of met een AB van een decoder. Beide keren moet je iets van een + of een - (of knoppen met gelijke functie) of cijfers indrukken.
Ik zou niet weten waarom ze dat zouden moeten. Ze hebben een TV die prima functioneert inclusief de extra functionaliteit zoals bijvoorbeeld teletext. Om digitale TV te kijken wordt men meestal door Ziggo gedwongen tot gedoe met een goedkope buggy ontvanger waarbij implementatie van alle extra functionaliteit zoals teletekst nog in de kinderschoenen staat of niet eens werkt zoals bij dat Cisco geval. Zij hoeven hun TV niet met enige regelmaat te resetten terwijl mijn "gecertificeerde" (flauwekul term) Humax regelmatig gereset moet worden omdat die de tijd weer eens kwijt is. Ondersteuning van Ziggo is nul, want als je er over begint dan weet men opeens helemaal niets van dit probleem. Sinds eind 2006/begin 2007 wordt er door Ziggo nu al aangegeven dat er een update komt voor de Samsung DCB-9401R en twee jaar later is er nog steeds niets met als gevolg dat de EPG voorziening via het analoge signaal uitgebreider en acurater is dan via het digitale signaal. En door het gerommel van Ziggo/Casema aan het originele digitale signaal van vele kanalen is de beeldkwaliteit lager dan mogelijk is en vertoont het beeld licht schokkend gedrag bij camera bewegingen.

Allemaal ergernissen waar de analoge TV kijkers geen last van hebben, maar daar gaat deze discussie helemaal niet over. De vraag is of het noodzakelijk is dat er weer analoge kanalen verdwijnen en op basis van de informatie in het kabel signaal zeg ik: Nee.