Discussie: Vraag: DVB-C + Philips essence
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 7 april 2009, 19:50
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

De reden dat er (nog) geen opvolger is kan eenvoudig weg zijn dat het model nog te recent is. Het was immers zo'n beetje de laatste die aan het rijtje toegevoegd werd. Bij de sites van Philips die over de komende modellen gaan, en de pers presentatie uit portugal staat naast de "nieuwe" modellen dan ook gewoon de Aurea v2 en de PES0001.

De consumenten bond moet je niet te veel geloven. Ze doen best aardige dingen maar vaak moet je de test resultaten even zelf goed bekijken en beoordelen.
De tv kwam wellicht als beste uit de test, maar waar is hij mee vergeleken?
Ik heb de test zelf niet gezien en kan dus niet zo 1-2-3 over oordelen, heb het blad bij mijn ouders nog niet nagekeken.
De huidige 9703 heeft in ieder geval betere specificaties zover het op het paneel aankomt en zou dus beter moeten zijn. De 9803 (led backlight) is dan weer persoonlijk. Van (lokaal) dynamisch contrast wordt ik in ieder geval niet vrolijk en is voor mij dus een optie die nooit geactiveerd zou worden.

Het ontwerp van de PES is aardig, hoewel sony met de X1 er ook wat van kan.
Bij de nieuwe modellen zijn er ook extra platte, maar deze hebben "alles" ingebouwd ipv een externe hub. Afhankelijk van je overige installatie zou dit 2, 3 of meer kabels betekenen.
Meer: Je sluit alles direct op de tv aan.
3: Je gaat gebruik maken van de interne tuner die hopelijk gecertificeerd wordt door ziggo en je sluit verder een fatsoenlijke receiver via hdmi 1.3a aan op de tv. Op die receiver sluit je vervolgens alle andere bronnen aan. Voordeel is meteen dat al het geluid via lip sync (mits de receiver het ondersteund want het is een optionele feature van 1.3a welk dus niet perse aanwezig hoeft te zijn op een 1.3a receiver) automatisch gecorrigeerd wordt.
2: Je neemt ipv de interne tuner een losse hd tuner die bijv ook kan opnemen en of interactieve tv aan kan. Deze decoder sluit je dan ook aan via de receiver zoals bij 3 kabels.
Je receiver gaat dan dus als "hub" werken.