Los bericht bekijken
  #179  
Oud 7 april 2009, 19:06
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Ja dat was mij ook al duidelijk, maar het zou mij niets verbazen als de speciaal voor Ziggo gecertificeerde CI+ TV's standaard een extra controle hebben op het aanwezig zijn van een CI+ module.
Dit om te voorkomen dat de consumenten standaard, dus niet CI+, CAM's blijven gebruiken in de Ziggo gecertificeerde TV's.
Dat zou in principe kunnen. Ook het CI+ slot in apparatuur is backwards compatible, dus standaard DVB CAM's moeten er in kunnen werken. Dat is maar goed ook, want anders zouden fabrikanten zowel een Common Interface slot als een Common Interface Plus slot moeten plaatsen als zij tenminste willen dat apparatuur ook blijft werken met digitale TV providers die wel een standaard DVB CI-CAM leveren, zoals bijvoorbeeld Digitenne van KPN.

Het is daarom te hopen dat de afwijkingen van de standaard DVB specificaties die deze fabrikanten nu van Ziggo moeten implementeren geen nadelige gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het gebruik van de TV met een Digitenne DVB-T signaal of eventuele andere toekomstige kabelbedrijven als de concurrentie op de kabel een beetje op gang komt.