Los bericht bekijken
  #6  
Oud 7 april 2009, 07:05
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
De reden van het verwijderen van die zenders is ook toegelicht in die folder, heb er zelf ook n. Door het verwijderen van die zenders komt er bandwijdte vrij zodat andere diensten waar wl vraag naar is, beter geleverd kunnen worden.
Er zijn nu al diverse keren analoge TV kanalen verwijderd en de daardoor vrijgekomen ruimte is niet in gebruik genomen. Ook beweer je hier even tussen neus en lippen door dat er gn vraag zou zijn naar de verdwenen analoge kanalen terwijl er wl vraag zou zijn naar andere diensten waarbij je niet aangeeft om welke diensten het dan zou gaan. Voor de duidelijkheid: Video On Demand zit er al op voor het verwijderen van de analoge kanalen en ook in de digitale TV Transport Streams zit meer dan voldoende ruimte voor uitbreiding van het aantal kanalen aangezien er de laatste tijd ook diverse digitale TV kanalen zijn verdwenen waar niets voor terug gekomen is.

Citaat:
Digitaal kijken is geen verplichting. De zenders die weggelaten worden, zijn die die zowel het minst bekeken alsook het minst gewaardeerd worden door klanten.
Op basis van welk openbaar onderzoek beweer je dit nu weer? Ik doe mee aan verschillende onderzoeken van Ziggo en nog nooit is mij als klant gevraagd om de analoge TV kanalen in waarderingsvolgorde te zetten of om aan te geven welke kanalen van mij wel weg mogen. Dit is weer zo'n typische niet verifieerbare helpdesk uitspraak om het verdwijnen van kanalen goed te praten.

Citaat:
Voor degenen die hier toch door benadeeld worden geeft Ziggo de mogelijkheid van 25,- retour op de aanschafprijs van een digitale ontvanger. Met die ontvanger kan je dan, voor hetzelfde geld, 60 zenders in digitale kwaliteit ontvangen.

Kortom, het enige wat je voor digitaal kijken betaald is de digitale ontvanger, eenmalig. En daar geeft Ziggo je dus een korting op naar aanleiding van deze wijziging.
Vreemd dat Ziggo kennelijk wel "onderzoeken" doet om het laten verdwijnen van analoge en/of digitale kanalen goed te kunnen praten, maar bij die onderzoeken dan vergeet om te informeren of klanten via een losse houtje touwtje ontvanger digitale TV willen kijken. Ik hoef geen grootschalig onderzoek te doen om te weten dat er genoeg mensen zijn die niet met een ontvanger overweg kunnen en dus als gevolg van deze actie van Ziggo met weer een kleiner kanalen pakket komen te zitten voor hetzelfde abonnementsgeld.