Los bericht bekijken
  #24  
Oud 6 april 2009, 21:55
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigsmoke Bekijk bericht
@ jongentje: Jij schijnt het gewoon niet (te willen) snappen.

Probeer ik het nog eens uit te leggen, nu in Jip en Janneke taal, wellicht dat het dan wel bergrijpelijk wordt:

Tot 21-04-2009 kan iedereen hier in (bv) Limburg lekker analoog kijken EN tegelijk hetzelfde kanaal, of een ander, analoog opnemen.
Heel veel mensen doen dat dan ook (al jaren) zo.

Nu worden er 2 veel bekeken zenders (RTL en SAT1) uit het analoge pakket gehaald en achter een digitale decoder gezet.

Dat betekent dus voor iedereen die deze zenders wil blijven bekijken dat men TENMINSTE 1 decoder moet kopen, wil je echter tevens opnemen dan moet je al 2 decoders kopen.
Je had kortgeleden toen je voor de aanschaf van een nieuwe TV stond ook kunnen kiezen voor een TV met ingebouwde DVB-C tuner, dan heb je geen twee (losse) decoders nodig.
Citaat:
Maar heel veel "simpele" video recoders en de meeste dvd-recorders kunnen de decoder van Ziggo (HUMAX) NIET aansturen en dus kun je geen timergestuurde opnamen meer maken.
Die gevolgtrekking klopt niet. Je kunt met iedere videorecorder óf DVD/HDD recorder gekoppeld aan de standaard Humax decoder timergestuurde opnamen maken, namelijk door zowel de timer in de recorder als in de decoder te programmeren. Daar al eens aan gedacht?
Citaat:

Verder zegt ZIGGO zelf dat je dan ook nog een splitter en een signaalversterker moet aanschaffen.
Die bewering van de Ziggo helpdesk (?) is niet juist. De medewerker die je dat op de mouw heeft gespeld is kennelijk vergeten dat elke decoder of PVR over een doorlusfaciliteit beschikt en tevens een ingebouwd RF versterkertje heeft om het signaalverlies bij doorlussen te compenseren.
Citaat:
En inderdaad, als je dan (digitaal) TV wil kijken en opnemen, dan blijft er of een relatief weinig goedkopere oplossing van 2 decoders en splitter en versterker over, ofwel de duurdere maar dan wel ineens goede oplossing van een HDD- recorder van Humax met 2 digitale tuners ingebouwd.
Zoals gezegd, klopt niet, je hebt geen splitters of versterker nodig.
Citaat:
Toch blijft dan een feit dat je de oude apparatuur kunt weggooien.
Niet iedereen heeft zoveel geld liggen om dat zo maar effe uit te geven, omdat ZIGGO besloten heeft dat.....enz. enz.

Beetje duidelijker zo?
Je moet helemaal niks weggooien, zoals hier al is aangegeven kun je je probleem als het echt goedkoop moet al voor een paar tientjes oplossen door (tweedehands) een extra decoder en een smartcard te kopen.