Discussie: Klacht: Epg bbc3/bbc4
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 6 april 2009, 19:18
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Verweij Bekijk bericht
Maak ik uit deze post terecht op dat de fout in de tijd van de EPG-informatie wellicht niet door mijn televisie maar door Ziggo wordt veroorzaakt? Met andere woorden, klopt het dat Ziggo niet de juiste tijd-informatie in het EPG-signaal verstrekt?
Nee, dat heb je verkeerd begrepen. De tijden in de EPG informatie zijn altijd in UTC (ofwel GMT) tijd, alleen maakt Ziggo/Casema een fout bij het achteraf toevoegen van de "Uitzending begint..." programma informatie die in plaats komt van de normale EPG informatie van BBC Three en BBC Four omdat tegenwoordig C-BBC en CBeebies niet meer doorgegeven worden door Ziggo. Alle overige EPG programma informatie is wel gewoon volgens de juiste aanvangstijden.

De tijd die door Ziggo/Casema verstuurd wordt is correct en vindt plaats via de zogenaamde Time Date Table (TDT) en Time Offset Table (TOT) pakketjes die om de 10 seconden afwisselend worden verzonden. Zie onderstaand een voorbeeld:

Code:
├─■ TDT { Time Date Table }
│ └─■ transport stream ID 7
│  └─■ sections:
│   └─■ section
│    └─■ UTC_time { 1-4-09 18:35:53 GMT }
│     ├─■ MJD = 54922
│     └─■ UTC = 0x183553
└─■ TOT { Time Offset Table }
 └─■ transport stream ID 7
  └─■ sections:
   └─■ section
    ├─■ UTC_time { 1-4-09 18:35:43 GMT }
    │ ├─■ MJD = 54922
    │ └─■ UTC = 0x183543
    └─■ descriptors:
     └─■ local_time_offset_descriptor
      └─■ local time offsets:
       └─■ offset
        ├─■ country_code = NLD
        ├─■ country_region_id = 0
        ├─■ local_time_offset_polarity = 0
        ├─■ local_time_offset = 02:00
        ├─■ time_of_change { 25-10-09 1:00:00 GMT }
        │ ├─■ MJD = 55129
        │ └─■ UTC = 0x010000
        └─■ next_time_offset = 01:00
Volgens mij gaat er met de Philips TV's het volgende mis. In de TDT pakketjes wordt de UTC tijd doorgegeven, wat de tijd is zonder aanpassingen voor lokale en zomertijd. Met de TOT pakketjes wordt ook de UTC tijd doorgegeven, maar die TOT pakketjes bevatten ook de huidige offset t.o.v. die UTC tijd, wat voor Nederland nu +2 uur is omdat het zomertijd is. Op 25 oktober 2009 om UTC 1 uur 's nachts (dus 3 uur lokale tijd) wordt die offset weer 1 uur. Dus de UTC tijd blijft 1 uur 's nachts, maar door de gewijzigde offset is het dan opeens 2 uur lokale tijd (de klok gaat een uur terug). Die offset t.o.v. UTC verschilt per land of tijdzone. Vandaar dat in het TOT pakketje de offset met een country_code en een country_region_id wordt aangegeven.

Omdat jullie de Philips TV hebben moeten configureren voor één van de Scandinavische landen om de DVB-C functionaliteit te krijgen denkt de TV dat deze in bijvoorbeeld Zweden is en wacht op TOT pakketjes waarin de tijd offset voor Zweden gedefinieerd is waarbij de offset voor Nederland genegeerd wordt. Die offset voor Zweden wordt door Ziggo/Casema uiteraard niet verstuurd omdat we hier in Nederland zijn. Die offset moet echter wel overal bij de tijden worden opgeteld om het juiste programma in de EPG te selecteren en de tijd op de juiste manier aan de gebruiker te presenteren.

Dit is dus een probleem dat alleen door Philips is op te lossen door of de DVB-C functionaliteit ook beschikbaar te maken voor Nederland zodat de TV voor het juiste land geconfigureerd kan worden. Of door een optie te geven in de tijd instellingen menu's waarmee de gebruiker handmatig de offset in kan stellen. Of door een optie te geven waarmee de gebruiker kan aangeven op welke landcode de TV (NLD) moet letten als de TOT pakketjes langskomen.

Aangezien Philips bang is dat Ziggo ze in de toekomst dwars gaat zitten als ze de DVB-C functionaliteit ook beschikbaar maken voor Nederland is het handmatig kunnen instellen van de tijd offset de meest voor de handliggende firmware fix. Daarvoor zal je bij Philips aan de bel moeten trekken.