Los bericht bekijken
  #25  
Oud 6 april 2009, 00:33
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door soundwork Bekijk bericht
Momenteel heb ik Digitale TV van UPC. Hier zit al een tijdje On Demand op waarbij films en series opgevraagd kunnen worden. De reacties van "ik wacht nog even" kan ik goed begrijpen. Interactieve TV functioneert nog lang niet zoals het moet functioneren. Ik heb nu via UPC al een aantal keren een film opgevraagd, maar het is regelmatig voorgekomen dat de film vastliep en je soms gewoon de box moet resetten. Ook deze problemen zal Ziggo krijgen. En daar komt bij dat de hardware (de Linksys/Cisco Scientific Atlanta en de Samsung) ook nog wat bugs hebben.

Waar ik vooral nieuwsgierig naar zal zijn hoe het met de HD content zal gaan, op het moment dat de Ziggo abonnee deze opvraagt. UPC biedt (nog) geen HD content aan via Interactieve TV. Ziggo heeft wat HDTV betreft dus de primeur. Ik ga sowieso dit board even in de gaten houden de komende maanden. Dit omdat ik over een jaar verhuis naar Ziggo gebied.
Afgezien van wat aanloopproblemen, is het bij mij in ieder geval wel zo dat het afspelen als een zonnetje gaat en ik geen vastlopers heb gehad met het afspelen van on-demand content. Inmiddels staat er ook (beperkt) wat HD spul op en dat spettert je scherm af. Qua series momenteel "Hotel Babylon" wat door het camerawerk en kleurgebruik zeker baat heeft bij HD en "Robin Hood" wat door de buitenopnames in de bossen ook retestrak op het scherm staat. Uiteraard gebruiken deze ook een flink hogere bitrate wat sowieso een strakker en scherper totaalbeeld levert. De sd uitzendingen komen hier en daar nog wel eens een tikkeltje bandbreedte tekort. Jammer genoeg staan series als Lost en Grey's Anatomy er (nog) niet in HD maar uitsluitend in sd op.

Het interface alleen...... man man man, echt duidelijk door een paar techneuten in elkaar gerost. Het was toch fijn geweest als Ziggo / Scientific American / Cisco het begrip "usability testing" wat serieuzer hadden genomen.