Los bericht bekijken
  #81  
Oud 4 april 2009, 16:38
alma's schermafbeelding
alma alma is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Leiden/Casema
DTV: Humax iHDR-5050C HD PVR
Berichten: 72
Standaard Zien is geloven

Dat apparatuur soms een inspeeltijd nodig heeft is onder audiofielen een bekend fenomeen. Die verklaren iemand eerder voor gek als hij er niet in gelooft.
Uitspraken als "hij komt pas los na een paar weken", of "deze heeft dag en nacht aangestaan om in te spelen voordat het echt mooi werd" moet je dan maar voor waar aannemen, en verder vertrouwen op je eigen ervaring.

Nu dacht ik, met zo'n visueel apparaat als de Humax moet het toch niet al te moeilijk zijn minimaal voor mezelf aan te tonen dat inspelen een echte of juist ingebeelde verbetering oplevert. Als je foto's maakt met wat tussenpozen van hetzelfde beeld, op een vaste afstand en met gelijke instellingen, dan krijg je toch wat meer houvast, zou ik denken.
Mensen die 'm al hebben kunnen dat niet doen. Maar ik heb hem koud een paar uur in huis, en kan dat wel doen.

Is dat geen goed idee? Die foto's zet ik dan openbaar, voor iedereen zichtbaar. Natuurlijk, je kunt foto's manipuleren bij het leven, dus het bewijs is er alleen voor mij, omdat ik weet dat ik er niets aan veranderd zal hebben, maar als je dat nu eens aanneemt, dan krijg je toch een aardig inzicht.

Ik heb nog niks gedaan, zelfs de doos niet uitgepakt. De vraag die ik hierover nog heb, is, hoe sluit ik hem dan het beste aan (hdmi/component of Scart), en zal ik het doen voor sd en hd tegelijk?
Tenslotte, wat voor beeld is geschikt? Iets wat ik opneem, en dan stilzet op een bepaalde plek?

Graag reacties.

Marc