Los bericht bekijken
  #31  
Oud 4 april 2009, 15:56
QRV's schermafbeelding
QRV QRV is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 september 2008
Locatie: Voorburg / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 / Motorola
DTV: Humax IR-Fox
Berichten: 2
Standaard zwart beeld

Ik merk sinds iets meer dan een maand hetzelfde verschijnsel. Het is wel bij vlagen. Kan soms dagen lang goed gaan en dan ineens een of meer avonden achter elkaar weer wegvallen van het beeld.

Toevallig zit ik in de testgroep voor interactieve televisie en heb ik momenteel 2 verschillende decoders staan. (Mijn eigen Humax decoder en Cisco decoder voor interactieve TV test). Daardoor heb ik kunnen testen met beide decoders. Het maakt niet uit welke decoder ik gebruik, bij beide decoders komt het bij mij voor.

Ik heb voor beide decoders de updates binnengehaald die beschikbaar zijn. De verstoring duurt meestal enkele seconden en komt een aantal keren terug. Inderdaad vooral tussen 20:00 en 20:30 en rond 23:00 uur. Daarbuiten nog geen last gehad tot nu toe. (afkloppen)

Bij de Cisco 8455DVB (interactieve televisie decoder) zie ik dat de het wegvallen vaak begint met heel even enkele artefacts (blokjes) in beeld, meteen daarna gevolgd door het zwart worden van het scherm.

De Cisco decoder is in mijn optiek ook iets langzamer dan de Humax decoder met tunen van het kanaal, hoewel bij een van de laatste updates de schakelsnelheid lijkt te zijn opgevoerd. Waarschijnlijk ook dat daardoor de blokjes kort zichtbaar zijn bij de Cisco decoder.

Meestal helpt wegschakelen naar een ander kanaal en terugschakelen om weer verder te kunnen kijken. Gelukkig komt het niet heel vaak voor bij mij.

Ik kijk met behulp van een SCART aansluiting (mijn TV is helaas nog net van voor de generatie met HDMI aansluiting. Wel kan ik met HDMI naar DVI aansluiten eventueel). Ik heb al geprobeerd om een andere SCART-kabel te gebruiken, maar dat maakt ook geen verschil.
__________________
QRV
--
They say 4 beers make a meal. I'd like a beer with that meal!