Los bericht bekijken
  #132  
Oud 4 april 2009, 14:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door konijn1945 Bekijk bericht
Zijn programma-aanbieders belangrijker dan programma(Ziggo)kijkers
Wie zegt dat het gaat om de "programma-aanbieders"? Ziggo hult zich in nevelen door het nietszeggende zinnetje "dat moeten wij van de content-providers" zonder nader te specificeren om welke content providers het dan precies gaat. Vermoedelijk zijn het alleen de Video On Demand content providers die moeilijk doen en dat had Ziggo dus ook kunnen oplossen door voor de Video On Demand content een apart Conditional Access System te gebruiken dat zodanig dichtgetimmerd is dat van mijn part de smartcard bij de ontvangers voor Video On Demand gekoppeld is aan een bepaalde ontvanger. De ontvangers die Video On Demand ondersteunen moeten toch speciaal door Ziggo ontwikkeld worden.

Op zich kan die Video On Demand content los gezien worden van de normale TV content inclusief HD kanalen. Is het niet een beetje vreemd dat men in de United Kingdom in deze tijd waar de content providers volgens Ziggo enorm moeilijk doen overstapt op digitale TV die zonder encryptie Free-To-Air te ontvangen is? Caiway geeft het volledige digitale basis TV pakket zonder encryptie door terwijl de directeur nog nooit is opgepakt. Zijn CanalDigitaal en Digitenne dan criminele organisaties omdat zij wel gewoon een standaard DVB CI CAM leveren en ondersteunen?

Of zijn wij een beetje naïef en geloven we tegenwoordig alles maar dat Ziggo ons op de mouw probeert te spelden zonder door te vragen. Er is niets mis met de standaard DVB CI CAM. De digitale TV provider heeft zijn aandeel in de content beveiligingsketen vervuld als die de boel van encryptie voorziet en een standaard DVB CI CAM levert aan de klanten om die content te bekijken.

Ziggo zou een handreiking kunnen doen richting de klanten die nu beschikken over een standaard DVB CI slot in hun apparatuur door de (niet standaard) CI+CAM zodanig in te zetten dat deze voor SD en HD TV kanalen in backwardscompatible mode te gebruiken is en alleen de Video On Demand content van die lastige content-providers extra beveiligd. Het heeft er echter alle schijn van dat Ziggo die handreiking niet gaat doen omdat ze daar tot dusver in nog geen enkele publicatie over CI+ met geen woord gerept hebben. Klanten treiteren en dwingen alleen producten te kopen die zij goed vinden terwijl de praktijk leert dat ze totaal niet in staat zijn om ook maar één bug vrije ontvanger te introduceren. En dan durven ze die nauwelijks ondersteunde ontvangers nog "gecertifieerde" ontvangers te noemen. Ook weer zo'n nietszeggende term waar de Ziggo klanten in de praktijk totaal niets aan hebben. Mijn "gecertificeerde Humax IR-FOX C is ook om de haverklap de tijd en dus de EPG kwijt of vertoont andere bugs die Ziggo verdomt om te laten oplossen. Hoezo ondersteuning?