Discussie: Tip! Telfort Vs. Ziggo Internet
Los bericht bekijken
  #67  
Oud 4 april 2009, 11:37
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

1 Dat betekent dat je bij het bestellen aangeeft dat je een nummer wilt meenemen (porteren). Dan geef je vervolgens het nummer van de KPN-lijn op, en de exacte naam (voorletters en achternaam) die op je facturen bij KPN staat. Ziggo neemt dat nummer dan voor je mee. Zeg niet zelf KPN op!
Vervolgens kun je dan Telfort voor zowel internet als telefonie het best zelf opzeggen. Eigenlijk heb je het zo heel goed geregeld, want dan zit je tussendoor helemaal niet zonder internet of telefoon, als je Ziggo tenminste twee weken eerder in laat gaan dan dat Telfort is opgezegd.

2 In theorie zou je via de kabel het stabielste internet moeten hebben, zolang de tv-kabel in huis degelijk is. Maar als je kennissen hebt in de buurt die ook Ziggo internet hebben, kan het geen kwaad even te informeren hoe hun ervaring zijn. Woon je bijvoorbeeld naast een zendmast van Digitenne, dan is het waanzinnig belangrijk alle kabels zo kort mogelijk en van zo hoog mogelijke kwaliteit te houden, dat is namelijk (ironisch) één van de meest voorkomende oorzaken van storing.

3 Twee lijnen met 1 nummer, bedoel je dat je twee toestellen hebt? Of dat de telefoonverbinding op twee punten binnenkomt in huis met hetzelfde nummer? Het eerste kan wel bij Ziggo, dan zet je er gewoon een splitter op (let op, KabelKeurmerk). Het twee zou ik eigenlijk niet weten.