Discussie: Vraag: DVB-C + Philips essence
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 4 april 2009, 11:29
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Philips heeft van de op dit moment in de handel zijnde modellen (de xx03 serie) doorgaans twee uitvoeringen. Een zgn D model en een H model.

Zo ook van de Essence modellen:
42PES0001D
42PES0001H

D modellen beschikken over een DVB-T tuner, welk in combinatie met een Conax CAM in Nederland gebruikt kunnen worden voor Digitenne (zonder CAM kun je alleen kijken naar Ned1, 2, 3 en je eigen regionale zender).
H modellen beschikken naast over een DVB-T tuner ook over een DVB-C tuner. Deze is echter niet door de Nederlandse kabelaars gecertificeerd en er is dus geen door hen ondersteunde CAM voor. Je kunt hem wel gebruiken met een Alphacrypt module maar daar zitten wat "risico's" aan door de CI+ ontwikkeling welk niet 100% compatible is. Zie voor meer info hier op het forum bij alle Alphacrypt onderwerpen.

De H modellen zijn officieël niet door Philips voor de Nederlandse markt bedoelt, omdat dus die meerwaarde hier niet ondersteund wordt en zij dus niet de klachten van "hij doet het niet" willen hebben. De H modellen zijn oa voor Denemarken, Noorwegen en Finland bedoelt (vandaar ook dat er geen Nederlandse spec sheet van is).
H modellen kun je soms via webwinkels kopen, de meeste normale handelaren hebben echter veel moeite om deze bij Philips te krijgen.
De meeste web winkels spreken dus niet over de DVB-C mogelijkheid omdat ze de D versie hebben.

De aankomende modellen van Philips zullen over een CI+ slot beschikken. CI+ wordt wel ondersteund (binnenkort) door Ziggo (UPC nog geen bericht van). Het beschikken over een CI+ slot is echter nog geen garantie op werking, daarom test Ziggo op dit moment oa de nieuwe modellen van Philips en Sony. Of er ook een nieuwe versie van de Essence komt is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er voorlopig niet op eerlijk gezegd.