Los bericht bekijken
  #122  
Oud 4 april 2009, 10:58
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
Ik zou er geen problemen mee hebben een CI+ adapter in mijn media center te hebben die gecertificeerd is, maar het uitgaande signaal analoog maakt. Ik zou er ook geen problemen mee hebben een settop box voor mijn media center te hebben en die op een analoge tunerkaart aan te sluiten. Alleen dat is nogal een gedoe en werkt niet helemaal soepel (heb ik begrepen.) Dát is voor mij de reden om met FloppyDTV tuners te werken. Niet zozeer dat ik ook echt digitaal kan opnemen, maar meer gebruiksgemak.

Dus de oplossing voor je gestelde probleem ligt naar mijn idee voor een (groot) deel van de gebruikers in: FloppyDTV/Alphacrypt-achtige constructie CI+ certificeren en dat een analoog signaal als output laten geven. Dan hoef je de rest volgens mij niet meer te certificeren, want het is toch niet meer digitaal. Right?
Dat is een interessante gedachtengang, analoog uitsturen en opnemen met behoud van het gebruiksgemak. Ik ben benieuwd of een bedrijf zich daar aan wilt wagen en of die door de certificering komt.

Persoonlijk vind ik het wel een stap terug, er is zoveel moois mogelijk qua digitale televisie met een htpc, het mag alleen niet van Ziggo.