Los bericht bekijken
  #121  
Oud 4 april 2009, 10:20
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mart Bekijk bericht
Door de certificeringseisen van CI+ schat ik de kans dat er een htpc oplossing komt zeer klein in. Het probleem zit hem in het afdwingen van certificering van de hele keten voordat signaal mag doorgegeven worden. Dit zou betekenen dat alle componenten gecertificeerd dienen te worden voordat ze het signaal mogen behandelen (moederbord, videokaart, beeldscherm, evt. harddisk voor opnames). Zou je dit niet doen dan krijg je dus ergens in de ketting een kopieerbaar signaal, doe je dit wel dan komt er geen htpc oplossing want alle componenten laten certificeren is geen doen.
Ok...volg dan even deze gedachtengang...
Een harddisk recorder op je settop box aansluiten is geen probleem volgens mij. Waarom niet? Omdat de scart kabel tussen settop box en harddisk recorder analoog is. Toch is het beeld van settop box door een scart naar harddisk recorder of tv naar mijn idee prima. ('t is maar net hoe hoog je eisen zijn )

Het probleem voor content providers zit 'em in het feit dat het nu mogelijk is digitale content op te nemen op niet gecertificeerde apparatuur (en dus niet te controleren is.)
Als je een CI+ slot in je tv hebt en gecertificeerde apparatuur hebt wordt je signaal pas "analoog" op het moment dat het de tv verlaat en je het bekijkt.

Ik zou er geen problemen mee hebben een CI+ adapter in mijn media center te hebben die gecertificeerd is, maar het uitgaande signaal analoog maakt. Ik zou er ook geen problemen mee hebben een settop box voor mijn media center te hebben en die op een analoge tunerkaart aan te sluiten. Alleen dat is nogal een gedoe en werkt niet helemaal soepel (heb ik begrepen.) Dát is voor mij de reden om met FloppyDTV tuners te werken. Niet zozeer dat ik ook echt digitaal kan opnemen, maar meer gebruiksgemak.

Dus de oplossing voor je gestelde probleem ligt naar mijn idee voor een (groot) deel van de gebruikers in: FloppyDTV/Alphacrypt-achtige constructie CI+ certificeren en dat een analoog signaal als output laten geven. Dan hoef je de rest volgens mij niet meer te certificeren, want het is toch niet meer digitaal. Right?

De ware purist die werkelijk digitaal wil kunnen opnemen help je er niet mee. Maar volgens mij is het voor de puristen toch altijd een dure bezigheid.