Los bericht bekijken
  #119  
Oud 4 april 2009, 09:28
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Eigenlijk zie ik het na het bericht van Gradus Vos niet meer zo negatief in.

Er is aangegeven geen gerichte actie te ondernemen tegen CI gebruikers.

Het merendeel van de Ziggo klanten gebruikt op het moment gewoon een settop box. Om een beetje aan mensen tegemoet te komen gaat Ziggo ook een formaat ondersteunen waarbij het mogelijk is met een CAM te werken en het kabelsignaal rechtstreeks op een tv aan te sluiten. Het is begrijpelijk dat ze dan voor de CI+ variant kiezen.

Hier en daar lees ik reacties van mensen die erg verbolgen zijn, maar eigenlijk wordt er tot nog toe vanuit Ziggo alleen maar iets toegevoegd en niets ontnomen.
Ze nemen zelfs de moeite om op allerlei geklaag van gebruikers die een niet ondersteunde methode gebruiken te reageren!

En al de verhalen in de trant van:"Ziggo heeft het zelf in de hand gewerkt", "Ziggo heeft de HTPC gebruiker jarenlang genegeerd." enz enz. Dat lijkt me gewoon een typisch geval van problemen altijd bij een ander zoeken en nooit bij jezelf.

Tuurlijk zou ik het ook vervelend vinden als mijn CI module niet meer zou werken, maar je kunt eigenlijk enkel jezelf voor het hoofd slaan dat je een niet ondersteunde methode hebt gebruikt.

En als je dan nog erg pissig bent op Ziggo...vraag je dan eens het volgende af:"Wanneer zou Ziggo het in jouw ogen wél goed doen?" Wellicht kómen ze ook nog met een oplossing die vergelijkbaar is met FloppyDTV en Alphacrypt, maar dan voor CI+. Kost dat je wéér geld? Jazeker! Is het dan door Ziggo ondersteund? Jazeker! Ik denk zelf dat ze door de invoering van CI+ ook zaken als media centers juist kunnen gaan ondersteunen. Tot de invoering van CI+ zijn dat soort apparaten en constructies ongeleide projectielen in hun netwerk.