Los bericht bekijken
  #106  
Oud 3 april 2009, 15:24
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Wat is dan eigenlijk het voordeel van CI+ voor de consument???
De CI+ specificatie biedt geen voordelen voor de consument, het enige voordeel is dat er een gesupporte CI+ module komt voor Ziggo.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Door mij ingediend de vraag :
Wanneer CI+ wordt geactiveerd, dan wel bepaalde functionaliteit daarbinnen wordt ingeschakeld; "Welke waarborgen bestaan er dan voor klanten met de huidige generatie boxen en apparatuur, dat zij daar totaal geen hinder cq. beperkingen door gaan ondervinden?"
Het CI+ verhaal is niet van toepassing op de huidige boxen omdat deze werken met een softCam (er is helemaal geen interface). Die bitjes in het signaal die van toepassing zijn voor CI+ worden gewoon genegeerd, aan het CA algoritme verandert niets dus de boxen blijven gewoon werken.

Alleen voor CI gebruikers komen er straks instructies langs die alleen gesnapt worden door CI+ modules, voor signalen waarop extra CI+ beveiliging wordt toegepast. Voor deze gebruikers verandert er wel degelijk wat, ze kunnen dan het signaal niet meer decoderen.

De vraag blijft alleen: wordt CI+ uitgerold louter om aan de verplichting met de content providers te voldoen dat het op verzoek mogelijk moet zijn extra beveiliging toe te passen, of gaat de extra beveiliging standaard aan op specifieke kanalen?