Los bericht bekijken
  #40  
Oud 3 april 2009, 08:42
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Punt in deze is dus om er achter te komen of het wel of niet aan Ziggo is.
Als de HD zich beperkt tot een heel simpel "nee hoor ligt niet aan ons" dan is men snel klaar. Alleen als klant zit je nog steeds met een probleem.

Duidelijk is dat Ziggo hier niet meer effort in wil/kan/mag steken cq. extra service verleent om samen met de klant exact de vinger op het probleem te leggen.

Dan kom je op een forum terecht en hoop je op die manier alsnog achter de oorzaak te komen. Vindt je die of als er heel sterke aanwijzingen zijn dan benader je Ziggo nogmaals. Werkt dat niet via de voordeur dan hebben we ook nog de nodige achterdeuren.

Het is van buiten natuurlijk vaak veel lastiger dan om vanuit Ziggo om oorzaken te vinden. Hier ontbreekt het soms gewoon aan middelen. Maar soms lukt het ook om die via de achterdeur in te zetten.

Dus mogelijkheden zijn er dus best nog wel om er uit te komen. Alleen, en nu komt mijn punt. Het gaat soms moeizaam en je moet maar net de interesse krijgen van mensen die je willen/kunnen helpen. Het is hier tenslotte een geheel vrijblijvende zaak.

Als daarbij discussies vertroebeld raken of onaangenaam van toon worden dan pak je die aandacht gewoon niet. Ik wil dat niet goedpraten, maar zo werkt dat gewoon. Dat is nu typisch inherent aan vrijwilligheid.

Daarom proberen we als forumleiding ook om de discussies zo zuiver mogelijk te houden. Het probleem dat aan de orde is moet de boventoon voeren en niet verzanden in allerlei zaken er omheen. Daarbij is best wel ruimte voor "emoties" of "gepaste lolletjes".

Het vervelende is dat als topicstarters hun probleem "netjes" etaleren, niet zij, maar omstanders zich in de discussie roeren en de aandacht af gaan leiden. Daarmee helpen we ze dus niet.

In mijn ogen zijn topics over problemen en topics over meningen 2 totaal verschillende zaken en moeten we die in principe gescheiden houden.

Dit betoog hoort dus duidelijk niet in dit topic thuis.

Maar laten we ons hier niet verder verliezen in een discussie of het nu wel of niet aan Ziggo ligt maar gewoon proberen "er bewijs voor te vinden". Het is al lastig genoeg om "feiten" als bewijs te aanvaarden. Ook daar lopen meningen nogal eens uiteen, dat is dan wel onderdeel van de discussie. Helaas komt men dan soms niet verder in welles/nietes, vooral als het gaat tussen personen die staan voor hun mening en stokt de zaak ook hier.
__________________
BenJ