Los bericht bekijken
  #59  
Oud 2 april 2009, 21:35
regenhond's schermafbeelding
regenhond regenhond is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2009
Locatie: Tegelen
Ziggo Internet: Alles-in-1-plus incl. Film1
DTV: iHDR5050c / iPVR-9200c / IR-FOXc aangesloten op Pioneer 500M
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
En dat zit dan niet aan elkaar geknoopt in de meterkast?
Ja en nee. Uiteindelijk wel maar het negatieve effect van storende apparaten is veel kleiner wanneer ze gescheiden zijn doordat ze op een andere groep zijn geplaatst. Je kunt nog verder gaan door ook speciale bekabeling te gebruiken, en door een speciale zekeringautomaat in je meterkast te monteren. Er bestaan zelfs speciale stopcontacten. Vooral audiofielen experimenteren met dit soort tweaks. Maar ook op video heeft het positieve effecten.

Stroomnetwerken in onze woningen worden niet alleen vervuild door dimmers en koelkasten. Ook de rondvliegende signalen hebben zo hun uitwerking. Wifi, GSM's, Dect-telefoon, noem maar op. Om die reden hebben veel elektronische apparaten tegenwoordig een eenvoudig netfiltertje ingebouwd.

Dat zo bedenkende ben ik eigenlijk wel eens benieuwd of Humax en/of Samsung decoders ook zoiets ingebouwd hebben. Dit zou namelijk kunnen verklaren waarom een Samsung bij de een beter beeld geeft dan een Humax terwijl een ander nauwelijks verschil ervaart. Als de Samsung een (beter) netfilter heeft ingebouwd zal het verschil in kwaliteit met name daar zichtbaar worden waar de electriciteit het meest vervuild is. Maar goed, ik dwaal wat af richting off-topic ben ik bang.

Laatst gewijzigd door regenhond; 2 april 2009 om 21:45