Los bericht bekijken
  #78  
Oud 2 april 2009, 19:48
RonPE1OMX's schermafbeelding
RonPE1OMX RonPE1OMX is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 maart 2006
Locatie: Heerhugowaard / Multikabel
Ziggo Internet: Z2 bundel / Scientific Atlanta EPX2203
DTV: 2x DCB-H360, 5x TU-DC40RD, 2x IR-FOX-C, 1x DCR2020
Berichten: 42
Standaard VDSL / EuroDocsis

VDSL is nu juist de techniek waarbij de DSLAM die nu in de wijkcentrales staan naar de wijkkasten worden verplaatst, hierdoor zal het draadje misschien max. 500mtr. worden, de techniek is ook beter dan ADSL dit is dan VDSL of HDSL waarmee veel hogere snelheden mogelijk zijn.
Volgens mij zijn er met ED3.0 nog hogere snelheden mogelijk maar telkens problemen door verkeerde Casema zuinigheid ben ik zat.
Jaren geleden had ik ADSL en dat was super stabiel, alleen de upload snelheid bleef achter en inmiddels ook de downloadsnelheid.
Omdat bij VDSL de glasvezel verder de wijk in gebracht word is dit eigenlijk fase 1 van FttH. Want dat is het doel van KPN.
De Ziegoos hebben zich in de schulden gekocht door oude en kwetsbare netwerken te kopen waar onevenredig veel geld in gestopt moet worden om bij te blijven.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
@RonPE1OMX
VDSL is ook niet alles. Je zult zeer dicht bij de centrale van KPN moeten wonen om uberhaupt een fatsoenlijke snelheid te kunnen behalen. Buiten een ring van 1,5km zakt de snelheid in rap tempo naar (zeer)beroerde waardes, nog erger als bij ADSL en ADSL2+.