Los bericht bekijken
  #75  
Oud 2 april 2009, 16:38
RonPE1OMX's schermafbeelding
RonPE1OMX RonPE1OMX is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 maart 2006
Locatie: Heerhugowaard / Multikabel
Ziggo Internet: Z2 bundel / Scientific Atlanta EPX2203
DTV: 2x DCB-H360, 5x TU-DC40RD, 2x IR-FOX-C, 1x DCR2020
Berichten: 42
Standaard Oorzaak problemen HHW/Bovenkarspel gevonden!

Ron,

Beide waren bekende problemen. In Heerhugowaard bleek de loadbalancer niet te werken, zodat (nadat) na de firmware upgrade van de CMTS van vorige week de balancing verstoord was en bleef. Gisternacht heb ik ettelijke uren handmatig modems verschoven. Helaas/gelukkig bleek later in de nacht dat een config actie van CO Access eerder op de dag voldoende was om de loadbalancer weer aan de praat te krijgen. Mijn uren waren dus eigenlijk niet nodig, maar hebben er wel voor gezorgd dat de balancer weinig tijd kwijt was aan Heerhugowaard, omdat deze al een aantal uren op Bovenkarspel was blijven kauwen.

In Bovenkarspel zijn maandagmiddag de exterene downstreams uitgevallen. (EdgeQAM's) Dit is in de loop van de middag door Access verholpen, maar tijdens de loadbalacing bleek dat op 2/3 van de blades de modems niet naar de externe downstreams wouden verhuizen. (zelfde oorzaak als HHW?) Dit is dinsdag overdag alsnog gebeurd, waarschijnlijk door een losse loadbalancing op Bovenkarspel te laten draaien.

In verband met de upgrade acties op de CMTS-en (voor Docsis3) zijn er de laatste tijd veel problemen geweest met externe downstreams. We (NOC) zitten hier dicht op. In vergelijking met de eerste upgrade acties, worden dergelijke problemen steeds sneller opgelost.

Bedankt voor de oplettendheid! (graag gedaan)

Met vriendelijke groet,
?? | Operator | N&D Monitoring
www.ziggo.nl
Tel: ??? - ??? ?? ?? | ??@office.ziggo.nl
--------------------------------------------------------------------------------------

Zoals uit bovenstaande verhaal maar weer blijkt zal de ellende nog wel even voortduren of zich herhalen.
Omdat ze Euro Docsis 3.0 op dezelfde CMTSen willen laten draaien en de snelheden weer eerst omhoog gaat weten we nu al dat er zeer ernstige capaciteitsproblemen zullen ontstaan en dat terwijl er voor een snelle en stabiele verbinding nu al tekort capaciteit is!
Je zou verwachten dat er voor de Power en Xtra klanten (Z3, Z4) een nieuwe Cisco/Motorola ED3.0 CMTS geplaatst zou worden zodat er voor de Z1 en Z2 klanten voldoende capaciteit is ook nadat de snelheiden zijn verhoogd.
Maar blijkbaar leren ze bij Ziggo=Casema niets van fouten uit het verleden.
Jammer, maar als KPN eindelijk VDSL heeft dan ben ik weg.

Laatst gewijzigd door RonPE1OMX; 2 april 2009 om 17:25