Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #328  
Oud 1 april 2009, 22:37
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.665
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ardana Bekijk bericht
Waarom zou je willen defragmenteren? Speelt een film trager af als je de PVR een jaar in gebruik hebt? Of duurt het opnemen langer?
PVRs werken met grote bestanden in tegenstelling tot b.v. Windows die veel vaker, kleinere bestanden schrijft. Fragmentatie zal dan minder snel optreden omdat er steeds grote blokken beschikbaar zijn lijkt mij. En wellicht is de blocksize van de HD hier al op ingericht.
Vermoedelijk heeft de Humax een ext2/3 filesysteem welke minder last heeft van fragmentatie. Bovendien zijn daarvoor nauwelijks defrag-tools beschikbaar.

Maar misschien zit deze feature al in de Humax en duurt het verwijderen daarom zo lang .
Ik had met mijn Samsung P850 na verloop van tijd veel problemen met hangende en blokkerige beelden. Zelfs zo erg dat hij vastliep en gereboot moest worden.
Contact met Samsung leverde op dat men adviseerde de HDD eens in de zoveel tijd te formateren omdat een bestand op meerdere plekken op de hdd werd weggeschreven en niet meer achter elkaar. Fragmenteren.
De vraag waarom er geen defragmentatie tooltje op zat bleek dat dit software matig gewoon niet aanwezig was. Ook werd aangehaald dat veel gebruikers er grotere hdd's inzetten . Samsung en Humax weten gewoon dat wij dat doen. Hierdoor zou dit probleem veel vaker voordoen.
__________________
Power is nothing without control !!!