Los bericht bekijken
  #94  
Oud 1 april 2009, 21:30
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Je hebt helemaal gelijk. Ik mix te makkelijk HDCP en CI+ door elkaar.

- Met CI+ kan Ziggo bepalen welke kanalen wanneer wel/niet op welk apparaat vertoond mogen worden. Wordt CI+ gebruikt en past Ziggo dit soort DRM toe, dan kan je het met je mediacenter vergeten.

- Wordt bovenstaand toegepast en je wilt toch je mediacenter gebruiken dan moet je min of meer het analoge pad op. Je kan dan een gecertificeerde STB gebruiken, die je vervolgens aan je mediacenter koppelt.
Dit kan via HDMI, echter is het dan de vraag of je HDMI-input op de PC HDCP-compliant is zeer de vraag. Daarnaast is hardware dat digitale content van HDMI kan opslaan alleen beschikbaar als professionele apparatuur en duur. Je kan dus ook de component aansluiting gebruiken van je STB en dan aan een component-in van een capture card hangen. Daar zit geen HDCP op. Echter kan het weer zo zijn dat de STB alleen SD content doorgeeft over component. (De ICT flag inderdaad) Dit is nu niet zo en kan veranderen. Als dat wel gebeurt, dan moet je dus toch de STB HDMI aansluiting gebruiken en dan HDCP strippen naar component.

Laatst gewijzigd door Mithrandir; 1 april 2009 om 21:52