Discussie: DVB-* ?
Los bericht bekijken
  #31  
Oud 1 april 2009, 00:35
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gusw Bekijk bericht
Ik heb pas een nieuwe Sony Bravia KCL-32V5500E, daar zit DVB-C mogelijkheid op. Ik gebruik nu een Humax decoder voor een totaalpakket van Ziggo. Begrijp ik goed uit-
http://www.ziggo.nl/producten/televi...gecertificeerd - dat deze TV momenteel niet geschikt is om het Ziggo-pakket direct te ontvangen. Waarom niet of hoe evt wel? Moet de smartcard dan uit de Humax-decoder dan in de TV?
Weet iemand iets over de Ziggo-plannen/politiek hierover?
Je TV is wel degelijk geschikt om digitale TV van Ziggo te ontvangen, of ie nou gecertificeerd is of niet. Maar je kunt niet zomaar je smartcard in de TV steken. Aan de linker zijkant van de TV zit een gleuf, waar nu waarschijnlijk nog een plastic opvulstukje in zit. Dit opvulstukje kun je eruit trekken en in de gleuf past dan een AlphaCrypt module die je los aan moet schaffen, bijvoorbeeld hier. In die module past dan weer je smartcard. Natuurlijk moet je ook nog bepaalde instellingen maken, zoals het invoeren van je Netwerk ID en de basisfrequentie, en vervolgens laat je de digitale tuner naar zenders zoeken. Hoe dat gaat lees je in de handleiding van de TV. Overigens kun je de TV ook nu al naar digitale zenders laten zoeken, dus zonder dat er een AlphaCrypt module in de TV aanwezig is. De TV zal dan alle beschikbare zenders vinden en ook de EPG laten zien. Maar om daadwerkelijk te kunnen kijken heb je dus die module met daarin een smartcard nodig.