Los bericht bekijken
  #88  
Oud 31 maart 2009, 23:11
Mithrandir's schermafbeelding
Mithrandir Mithrandir is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2004
Locatie: Thuis: Alkmaar e.o. / Werk: Rijswijk, Kuala Lumpur
Berichten: 236
Standaard

Ik heb al een oplossing voor mezelf bedacht. Is grotendeels gebaseerd op nieuwe producten die pas sinds Oktober op de markt zijn. Zit een stukje analoog tussen, maar dan wel via component.

Gaat me zo'n 400-500 Euro kosten, ik omzeil dan HDCP compleet en kan recorden wat ik wil. Dit is nog zonder HDCP stripper..het kan zijn dat die nodig wordt later(Stel de STB component poort wordt dichtgezet voor bepaalde kanalen...) dan kost het me +/- 600+. Bedankt Ziggo...

Ook TV's met CI slot zonder CI+ gaan op zwart.

Op tweakers.net staat vrij letterlijk dat het op gegeven moment gebeurd zal zijn. Ik krijg het gevoel 6-12 maanden van nu:

Citaat:
Volgens Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, hebben abonnees met een geschikte televisie en een ci+-cam straks geen losse settopbox meer nodig om digitale tv via de kabel te kunnen bekijken. Bovendien kan de tv met de originele afstandsbediening worden bediend, kan er op de energiekosten worden bespaard en zijn de ci+-modules geschikt voor hd-signalen. Interactieve diensten zijn echter vooralsnog niet mogelijk, omdat de televisies de benodigde software en hardware ontberen.
Ziggo-abonnees die hun hoop hadden gevestigd op een goedgekeurde ci+-module die in een mediacenter kan worden ingebouwd, worden teleurgesteld. Volgens Vos kan de kabelaanbieder geen goedkeuring aan dergelijke modules geven, omdat contentaanbieders niet toelaten dat hun programma's op harddisk worden opgeslagen. Het bedrijf zou al eerder duidelijk hebben gemaakt dat de huidige ci-modules 'op enig moment' niet meer ondersteund zullen worden. Tweakers die nu met behulp van een htpc met een Alphacrypt Classic-cam televisiekijken, kunnen dus naar een andere oplossing op zoek gaan.
http://tweakers.net/nieuws/59340/zig...gitale-tv.html