Los bericht bekijken
  #87  
Oud 31 maart 2009, 23:02
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mithrandir Bekijk bericht
Ik begrijp werkelijk NIET waarom dit nieuws zo goed ontvangen wordt.
Ik kan me HTPC (Mediacenter) de deur uit doen en er wordt geen alternatief geboden vanuit Ziggo. Ik zou geen probleem hebben met een gecertificeerde STB van Ziggo (Dus geen harddisk opnames zonder gelidge smartcard e.d.) die via USB/Firewire e.d. aan een PC kan hangen.
Nee, ik mag nu een van de vele verschrikkelijk beroerde set-top-boxes van Ziggo gaan gebruiken!

Momenteel denk ik over twee oplossingen na:
- Ziggo volledig de deur uit en over naar sateliet e.d.
- Een illegale (fake HDCP) hardware HDMI capture card kopen voor erg veel geld en lekker alles naar HD recorden. Ja, dat, kan, het kost alleen bakken met geld.
- Een HDCP stripper (Tricky ivm revoke van keys)

Ik ben benieuwd wat de gebruikersvereniging hier van vind?
Geen paniek!

Een woordvoerder van Ziggo heeft een tijdje geleden al aangegeven dat "..apparatuur die nu al met een CAM goed werkt, hoogst waarschijnlijk zal blijven werken, alleen 100% zekerheid kunnen we niet geven" Ik lees hierin dat het gewoon blijft werken, maar dat ze dat niet openlijk kunnen en mogen toegeven... Ondersteuning geven ze uiteraard ook niet (hebben ze ook nooit gedaan) maar dat is ook niet nodig en zit ik ook persoonlijk niet op te wachten.

Ik hoop hiermee nog een jaar of wat van mijn HTPC te kunnen blijven genieten, anders tzt een TV kopen met DVB-C/CI+ of PC-TV kaart met CI+ tegen die tijd zijn er vast wel "oplossingen" gevonden om CI+ te omzeilen of teniet te doen.. CI+ VRAAGT er gewoon om om gekraakt te worden! Zolang je maar niet High Value content opneemt en gaat verspreiden is dat volgens mij ook nog eens gewoon legaal.. Net zoals de huidige Alphacrypt ook legaal is, als je je Ziggo abonnement maar betaald.

Kijk nu naar BluRay.. het wemelt op het ogenblik van geripte BD movies op het internet. soms complete BD iso's die je kunt mounten met deamontools en doodleuk kunt afspelen met PowerDVD8 Ultra.. no problem...een echte BD speler/brander heb je dan niet eens nodig! hoezo beveiliging?.. ik merk er weinig van.

Lots