Los bericht bekijken
  #2  
Oud 31 maart 2009, 11:02
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dj-scratch Bekijk bericht
Ook al heeft FTD sinds kort een wijziging doorgebracht waaronder geen nzb links meer toestaan.
Brein denkt dat dat geen invloed zal hebben bij een juridische actie.
Terwijl de adviezen voor FTD juist gegeven zijn door een jurist.
En daarnaast, volgens de Nederlandse wet (oude bron, maar nog steeds hot) zijn downloaders van muziek en films niet illegaal bezig. Download je software, dan weer wel. Dus in zake de films en muziek is alleen de uploader strafbaar.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dj-scratch Bekijk bericht
Volgens Tim Kuik kunnen FTD en andere communities binnenkort rekenen op acties tegen het verwijzen naar llegale content.

Of NZB search engines moeten vrezen voor hun bestaan is niet bekend.

Kwam dit tegen op een usenet indexerings site
Met deze bangmakerij begon men ook tegen P2P en Torrents en kijk eens waar ze staan een aantal jaren later. Het schiet toch niet op dit. Lukt het ze niet bij de ene, dan proberen ze het wel bij de andere. Ik ben erg benieuwd wie de grote financierder is, naast de zogenaamde gelden uit de industrie. Want Brein komt echt niet meer geloofwaardig over, ja, men haalt 1 keer in de zoveel tijd een Torrent zoeksite down. Volgens Brein de laatste keer wel 72 sites, terwijl ze allemaal door 1 persoon verhuurt werden met allemaal dezelfde bron haha. Schiet echt op... men vertelt niet wat allemaal mislukt

Nu ook weer op Tweakers te lezen. Een persoon uit Noord Holland die alleen maar een aantal site's exploiteerde voor iemand. Hij werd gesommeerd (door een particuliere partij zonder opsporingsbevoegdheid) te stoppen op dwangsom van 5000,-. Degene voor wie de site's ge-exploiteerd werden, gaat vrolijk door bij een ander voor 50,- per gehoste site. Het schiet toch niet op. Ik ben er niet bang voor... zolang Brein nog geen officieel overheidsorgaan is en het bij wet nog steeds niet verboden is (films en muziek).

Hmja, men kan NL Usenetproviders wel opdoeken, maar uh, dan neemt men toch een adres en server in het buitenland? Gaan ze net zo snel weer door. Iets omslachtiger, maar het zal nooit uitgeroeid worden.

Laatst gewijzigd door Ed; 31 maart 2009 om 15:00 Reden: paar toevoegingen