Los bericht bekijken
  #54  
Oud 31 maart 2009, 10:57
d.scholtens's schermafbeelding
d.scholtens d.scholtens is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2009
Locatie: Sellingen
Ziggo Internet: Ziggo Alles In 1 Basis
DTV: Humax
Berichten: 105
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Dat komt omdat de signalen vanuit een aantal centrale locaties aangeleverd worden (voor jou waarschijnlijk Stadskanaal), en de kabelkrant en lokale zender pas plaatselijk worden toegevoegd. Een regeling zoals jij die bedacht hebt, zou alleen werken wanneer alle gemeenten die onder de centrale locatie vallen, geen lokale zenders zouden hebben.
Ok, begrijpelijk... Maar voor zover ik weet zit 'onze' centrale locatie in Winschoten. Alleen in de gemeente Winschoten is een lokale omroep actief op kanaal 7. Alle andere gemeentes op dit kopstation hebben geen lokale TV omroep. Kanaal 51 welke gereserveerd is voor Nieuws TV (kabelkrant) staat al meer dan een jaar leeg... Nieuws TV is hier gestopt met uitzenden. Dit geld voor het HELE gebied wat aan ontvangststation Winschoten hangt. Nu heeft het Dagblad van het Noorden plannen om TV te gaan maken, wellicht dat zij dus op dit kanaal komen binnenkort.

Neemt niet weg dat het bijzonder is dat het Ziggo TV kanaal (kanaal 21) blijft, terwijl daar nog geen 10 mensen per dag naar kijken denk ik (positief blijven denken ). Hadden ze veel beter het zeer populaire RTL op dit kanaal kunnen zetten. Maar goed, dat is het nadeel bij Ziggo: het is nu zo'n groot bedrijf dat men niet meer weet wat er in deze regio leeft...

Wel jammer dat Ziggo analoog steeds minder interessant maakt voor haar klanten... De meeste mensen die ik ken zitten juist bij Ziggo vanwege het complete analoge signaal dat op alle TV's en opname apparatuur in huis beschikbaar is (iets wat je bij satelliet en Digitenne niet hebt). Nu dat voordeel steeds minder wordt (en je wel steeds meer moet betalen) denk ik dat veel mensen alsnog zullen afhaken en overstappen naar andere aanbieders... Hoe onbegrijpelijk het in deze digitale tijd misschien mag zijn, het gemak van analoog is voor veel abonnees toch nog steeds een reden om kabel te nemen ipv satelliet/digitenne.