Los bericht bekijken
  #21  
Oud 31 maart 2009, 01:25
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigsmoke Bekijk bericht
Inmiddels een simpel ingezonden stukje in de lokale krant gezet over deze problematiek.....Levert binnen 2 dagen meer dan 20 (telefonische) reacties op van allerlei mensen die NU PAS de op hun toekomende problemen inzake kijken en opnemen beginnen te begrijpen, en deze mensen hebben hard naar mij (niet gepubliceerde telefoonnummer en adres) moeten zoeken om mij te contacteren.
Het probleem zal dus wel degelijk bij velen gaan spelen.
Vast wel, maar je verandert er niets aan en je zult zien dat al gauw na 21 april a.s. niemand er zich meer druk om maakt. De mensen die echt belang stellen in deze zenders zullen heus wel op zoek gaan naar alternatieven om de zenders te kunnen blijven ontvangen én opnemen, en die alternatieven zijn er ook.

Het verbaast mij trouwens dat je je zo druk maakt om het verdwijnen van RTL Television en SAT1 van de analoge kabel anno 2009. SAT1 is analoog namelijk nooit beschikbaar geweest op de meeste Nederlandse kabelnetten. RTL Television (ofwel RTL+ zoals het vroeger heette) was in de jaren 80 wel beschikbaar op veel Nederlandse kabelnetten, maar lang niet overal. En met de opkomst van Nederlandse commerciële televisie vanaf begin jaren 90 is RTL Television gaandeweg van steeds meer kabelnetten verdwenen. Op mijn locatie (voormalig Casema gebied) is SAT1 nooit analoog beschikbaar geweest, terwijl RTL Television al zo'n 11 jaar geleden van de analoge kabel is gehaald. En vergeet niet dat er toen geen alternatief was voor kabelkijkers die - bijvoorbeeld om bouwkundige redenen - geen schotel konden plaatsen. Nu, anno 2009 is dat alternatief er wél.

Citaat:
Ik ga dan ook door met ageren tegen deze gang van zaken, en intussen zal ik tandenknarsend en noodgedwongen, overgaan tot de aanschaf van een HUMAX IHDR -5050C welke schier onverkrijgbaar is, want zeer gewild door zeer veel anderen die inmiddels ook op de hoogte zijn van de door mij hier aangekaarte problemen,en daar alleen voor zichzelf een oplossing voor zoeken.
Die nieuwe Humax is natuurlijk niet voor niks zo populair aan het worden. Veel mensen geven trouwens de voorkeur aan een PVR boven een DVD/HDD recorder. Dit vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om twee uitzendingen gelijktijdig op te kunnen nemen en de mogelijkheid om één digitaal programma op te kunnen nemen en gelijktijdig een ander digitaal programma te kijken, en dat allemaal zonder extra kastjes of aansluitperikelen. En last but not least heeft de nieuwe Humax niet alleen de mogelijkheid om HD kanalen te ontvangen maar deze ook native (dus zonder kwaliteitsverlies) op te nemen.

Citaat:
€ 400,- uitgeven om na 21-04-2009 hetzelfde te kunnen blijven doen dan voorheen qua kijken en opnemen, betekent onder de streep toch dat een maand dagelijkse boodschappen NIET gedaan zullen kunnen worden.
En dat alles ten faveure van Ziggo en consorten....!
Wat ik daarvan vind weten jullie al:
Zoals gezegd kun je met die Humax 5050C juist meer dan je met je huidige apparatuur kunt. Je zult zien als je het ding eenmaal in gebruik hebt dat je dan niet meer begrijpt waarom je je zo druk hebt lopen maken. En nogmaals, je moet de 'schuld' niet op Ziggo schuiven. Analoge distributie van TV-signalen wordt in de hele wereld afgebouwd en dat proces is al jaren gaande.

Citaat:
Toch wil ik iedereen die mij van commentaar en raad heeft voorzien van harte bedanken, want alleen hierdoor is onomstotelijk vast komen te staan dat het inderdaad zo is en niet anders!

Voor de rest, sta ik open voor alle suggesties en verdere commentaren, wellicht dat Ziggo, indien er voldoende druk kan worden uitgeoefend, bereid is om het huidige pakket analoge zenders nog 1 of 2 jaar in de lucht te houden, onder een gelijktijdige en allesomvattende campagne
waarin Ziggo aan alle abonnees publiekelijk tekst en uitleg geeft over de
(financiele) konsekwenties van het digitaal maken van het zenderpakket, i.p.v. alleen hoeraverhalen los te laten over de geweldige kwaliteit van de digitale zenders.....!

Daar kun je dan ook vrede mee hebben, en tijd om financieel te zorgen dat je andere apparatuur kunt aanschaffen.
Dat is onrealistisch. De ontwikkelingen gaan hard en je moet er eerder rekening mee houden dat er over twee jaar helemaal geen analoge TV-signalen meer via de kabelnetten zullen worden verspreid. Zo heeft CAIWAY (een kleinere kabelaar in het Westland) het aantal analoge TV-kanalen al drastisch teruggebracht en tevens aangekondigd dat de analoge transmissie uiterlijk eind 2010 geheel gestopt zal zijn. Analoge TV zenders nemen relatief veel bandbreedte in, en die bandbreedte is nu hard nodig voor nieuwe ontwikkelingen zoals HDTV.