Discussie: Tip! Telfort Vs. Ziggo Internet
Los bericht bekijken
  #65  
Oud 29 maart 2009, 15:55
jorisd's schermafbeelding
jorisd jorisd is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 maart 2009
Locatie: Gilze
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als je contract echter eerder beeindigd is dan dat het nummer geporteerd word ben je echter wel je nummer kwijt. Als er dan ook maar iets mis gaat en/of vertraging oploopt ben je gewoon je nummer kwijt. Die provider hoeft dat nummer dan ook niet meer te porteren naar een andere provider, dit om de volgende redenen:
- Is het een nummer van die provider; je hebt opgezegd, dus daarmee je recht op het gebruik van dat nummer, dus ook het porteren ervan. Het nummer blijft altijd eigendom van de 1eprovider die het nummer in dienst genomen heeft. (hoeveel porteringen er in de jaren ook volgen).

- Betreft het al een geporteerd nummer? Dan zal dit nummer met het opzeggen retour gaan aan de 1e provider, zie het stukje hierboven. Je hebt opgezegd, dus je recht op de nummer.

Moraal van het verhaal. Ja je kan zelf opzeggen, dit kan ook gewoon goed gaan, maar de kans dat er iets misgaat waarbij je het nummer kwijt bent is vele malen groter. Gewoon niet zelf opzeggen en het nummer porteren, de telefoonlijn word daarmee automatisch beeindigd en opgezegd.
Volgende de OPTA op http://www.opta.nl/download/website+...sregels+NP.pdf punt 8:
Citaat:
De afnemer die het contract heeft opgezegd, heeft tot het einde van de looptijd van het contract het recht beroep te doen op nummerbehoud waaraan de aanbieder(s) medewerking moet(en) verlenen.
Het bovenstaande geld dus inderdaad, ALS je contract is verlopen. Sterker nog, punt 9 van het document meld dat er nog 1 maand is om fouten met de portering op te lossen.

Punt 6 meld echter:
Citaat:
Bij de overgang van een afnemer van de ene aanbieder naar de andere aanbieder met behoud van een nummer dienen beide aanbieders op grond van artikel 4.10 Tw hun medewerking te verlenen. Het college is van oordeel dat beide aanbieders dienen mee te werken aan het binnen tien werkdagen afronden van de overgang van het nummer of uiterlijk op de eerste werkdag na afloop van het contract als het verzoek meer dan tien dagen voor de afloop van het contract is gedaan.
Dus binnen 10 dagen moet het nummer zijn overgezet. Geloof nu echter maar dat providers er geen problemen mee hebben om je langer zonder telefoon te laten zitten.

Bij dit alles is voor jou als gebruiker je 1e provider geen partij binnen het contract dat je hebt afgesloten. Wie het nummer nu beheert doet er niet toe. Het is echter zaak dat je VOORDAT je contract afloopt je het nummer laat porteren.

Maar inderdaad, de meeste providers is het een ellende met de administratie en de kans op fouten is zeer goot bij een overstap.