Los bericht bekijken
  #748  
Oud 28 maart 2009, 17:15
The_Myth's schermafbeelding
The_Myth The_Myth is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Locatie: Casema
Berichten: 16
Standaard

Hoe het zit met de kosten van het DTV pakket (19,90) durf ik niet te zeggen. Het geldt in ieder geval voor al de betaalzenders, Film1, etc. Kijk even op Ziggo's website stel ik voor.

Om terug te komen op je vraag of het proces uit twee delen bestaat. Nee, dat is niet het geval. Voor sommige mensen zal alles al helemaal rond zijn, voor anderen half, en voor weer anderen zal er nog niets gebeurt zijn. Je moet het proces achter de telecom diensten zien als een workflow, met verschillende stappen waar een nieuwe dienst doorheen moet.
Het probleem met deze workflow is dat sommige stappen in het proces de workflow een beperkte capaciteit hebben. Zo kan het gebeuren dat bijvoorbeeld 50.000 klanten al hun smartcards gesynchroniseerd hebben, maar daarvan slecht een percentage ook hun factuur al in orde is. De reden is dat het zogenaamde "provisioning" meer capaciteit heeft dan de processtap voor het updaten van factuur, mijn Ziggo etc. Je zou dus kunnen spreken van een bottleneck of zandlopereffect in bepaalde processtappen.

En, of ik voor Ziggo werk? Nee, wel weet ik heel veel van de software die gebruikt wordt en hoe de processen in elkaar steken.

Groeten,

The Myth