Discussie: Telefonie portering
Los bericht bekijken
  #35  
Oud 27 maart 2009, 15:34
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Als je nummerportering wilt, moet je altijd zelf het internet opzeggen. Ga daar maar van uit, voor de zekerheid. Uitzondering is Internet+Bellen van KPN, dit vervalt in zijn geheel. Telfort internet schijnt ook zo te werken, maar dan nog is de regel altijd: bel meteen voor of na je bestelling met je huidige aanbieder om na te gaan hoe hun contracten werken!

Ziggomedewerkers hebben lang niet alle informatie over de contracten van andere aanbieders, en kunnen ook niet voor je nakijken wat de exacte voorwaardes van je huidige contract zijn. Controleer dit altijd zelf, zodat je weet wat en wanneer je moet opzeggen.

De beste werkwijze is als volgt:

Zoek uit wanneer en hoe je je internet moet opzeggen. Doe dit telefonisch indien mogelijk, zodat je meteen vragen beantwoord kunt krijgen.

Zodra je dt hebt gedaan, doe je je bestelling bij Ziggo, liefst ook dan telefonisch zodat je het meteen hoort als iets niet mogelijk is. Laat je abonnement daar n of twee weken eerder ingaan dan de opzegdatum van je internet. Zo weet je zekerder dat je niet tussentijds zonder zit.

Als je nummerportering wenst, geef dit dan aan ook als er niet naar gevraagd wordt. Zorg ervoor dat je de exacte tenaamstelling weet van je telefonie-abonnement zoals het nu bekend is bij je huidige aanbieder! Ziggo neemt dan binnen n tot drie weken na je ingangsdatum van het pakket het nummer over, als alles goed gaat. Als je elke dag probeert of je nog een kiestoon hebt, valt die op gegeven moment weg, en zet je de telefoonstekker over.

De meest gemaakte fouten mbt overstappen worden gemaakt omdat mensen de voorwaarden van hun contracten niet kennen. Dit kan je dus ondervangen door altijd navraag te doen bij je huidige aanbieder vr je overstapt.

Overigens, let op dat je niet onbedoeld ook je telefonie-abonnement opzegt. Als je dat vr de ingangsdatum van je pakket doet, is de kans groot dat er problemen ontstaan bij het meenemen van het nummer, dit wordt na een tijdje gewoon weer vrijgegeven, en misschien al weer overgenomen door een nieuwe klant.