Los bericht bekijken
  #36  
Oud 26 maart 2009, 23:54
Amerzone's schermafbeelding
Amerzone Amerzone is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Sittard
DTV: Humax IRHD-5000C + Samsung DCB 9401
Berichten: 38
Standaard Storing in Sittard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Lees het maar als kanaal. Transponder komt van de satelliet. Op kabel noemen dit een QAM-kanaal.

Om be´nvloeding van een etherzender op je interne coaxkabels te onderzoeken adviseer ik je de digitale ontvanger direct aan te sluiten op de aansluitdoos waar de 'groene' coaxkabel op afgewerkt is. Als deze aansluitdoos in de meterkast zit dan zou de de digitlae ontvanger rechtstreeks moeten aansluiten op deze wandcontactdoos om te zien of het signaal daar wel goed is. Als het signaal niet goed is kun je de helpdesk bellen voor een monteur. Als het signaal rechtstreeks op de aansluitdoos wel goed is dan moet je zelf op zoek naar de oorzaak. Meestal wordt het probleem veroorzaakt door slechte verbindingen/ slechte coaxkabels / verkeerd ontwerp (te veel verdelers / verkeerde versterker / te lange kabels etc).

Anoniem
Ziggo
Hallo Anoniem....
Wow. je bent het zelf die mij antwoord geeft.
Hartelijk bedankt voor je uitleg. Weer een stukje wijzer geworden. Weet je? Ik heb vanavond weer contact gehad met de helpdesk. Ze komen niet verder dan dat als de BER waarde 0 is, dat er geen storing op de lijn zit. Dan zit het probleem bij mij thuis. Ik heb een aantal maanden geleden een nieuwe antennekabel gekocht. (PROFIGOLD, met vergulde connectoren en aan beide kanten van die ontstoringskoppen erop.)
Deze heb ik losgekoppeld, die zat rechtstreeks in de wandcontactdoos. Dus heb ik de oude antennekabel van een paar jaar oud weer terug geplaatst. Nu mag je 3x raden!!!!
Alle zenders doen het weer. Signaalsterke 45 % en Kwaliteit 100 %.
Ik vraag het me toch af .... Hoe kan dit toch.

In ieder geval, ik ben hartstikke blij met allen die mij advies hebben gegeven!!! Zeker ook die van Piotje. Zonder jullie was dit niet opgelost. Thx Allen!!! Keep up the good work

Groetjes Amerzone.