Discussie: Storing: RDS Radio NDR 1 Niedersaschen weg
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 maart 2009, 11:56
d.scholtens's schermafbeelding
d.scholtens d.scholtens is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2009
Locatie: Sellingen
Ziggo Internet: Ziggo Alles In 1 Basis
DTV: Humax
Berichten: 105
Standaard RDS Radio NDR 1 Niedersaschen weg

Al enkele weken is in het gebied van de gemeentes Winschoten/Delfzijl/Vlagtwedde (is uit mij hoofd ontvangsstation Winschoten, provincie Groningen) het RDS signaal verdwenen van 89.2 FM NDR 1 Radio Niedersachsen.

Voorheen zat altijd het ORIGINELE RDS signaal op de kabel (dus hetzelfde als in de ether) nu helemaal niets meer, het display blijft leeg. Kan hier wat aan gedaan worden? Heb op meerdere tuners gechecked op verschillende locaties; overal hetzelfde probleem, lijkt me dus in het kopstation te zitten. Heb reeds 2 brieven gestuurd naar de klantenservice, maar er gebeurd niets. Hopelijk leest hier iemand mee die het oppakt... Kwestie van ethersignaal 95.8 doorprikken in Winschoten lijkt mij, die is daar snoeihard te ontvangen.

Verder zit het RDS Signaal van BNR Nieuwsradio 95.7 FM vast. Voorheen kwam er altijd flitsinformatie e.d. voorbij zoals ook in de Ether het geval is, nu staat er alleen nog "BN". Beetje slordig. Bij de andere zenders werkt de RDS wel goed.

En last but not least: Fun X 105.5 is zwaar overgemoduleerd, regelmatig veel te hard, dan knetterd en slisterd het als een gek.

Ik hoop dat er wat aan gedaan kan worden, of dat iemand hier weet wat het probleem is...