Los bericht bekijken
  #34  
Oud 26 maart 2009, 11:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Dit is een te simpele voorstelling van zaken.

Het is wel waar dat Ziggo geen invloed kan uitoefenen op de server waar de bits uiteindelijk van af komen en de connectivity van die server met een peer of transit provider van Ziggo.

Ziggo heeft peering overeenkomstten met providers die ook op de amsterdam internet exchange zitten en contracten met transit providers (voor het verkeer dat niet direct via een peer afgehandeld kan worden, dit is vaak internationaal verkeer).

Afhankelijk van die twee zaken zal het ene verkeer sneller afgehandeld worden en andere trager. Ziggo kan wel degelijk invloed uitoefenen door bijvoorvbeeld meer peering overeenkomsten af te sluiten of meer bandbreedte in te kopen bij transit providers. Maar dat laatste kost dus geld....
Tuurlijk, maar om te weten of het door een slechte peering komt of door een hop onderweg of de verzendende server zelf komt moet je meer weten.

In dit geval had een traceroute van de melder meer info kunnen geven.

De conclusie dat de oorzaak binnen Ziggo gebied of aan de peering zou kunnen liggen kun je nu niet trekken. Temeer omdat de genoemde site vanaf een hele snelle internet verbinding buiten het ziggo domein waar ik hem ook even testte net zo langzaam was als via Ziggo. De .swf file waar het hier om ging kwam daar net zo langzaam binnen.

Bij die genoemde proxy stond hij misschien in de cache bijvoorbeeld. Andere sites uit frankrijk die ik even testte werkten wel snel en de traceroute daarvan bij mij vandaan liepen grotendeels via dezelfde hops en ik moest ook lang wachten op die .swf. Vandaar mijn voorzichtige conclusie dat het probleem vermoedelijk buiten het ziggo domein zit/zat.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....