Los bericht bekijken
  #12  
Oud 25 maart 2009, 20:14
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigsmoke Bekijk bericht
Dus eigenlijk is het eerder gestelde dus toch waar. Ziggo haalt, naar eigen goeddunken, hoe langer hoe meer zenders weg uit het analoge pakket en zet deze over naar het digitale pakket.

Dat betekent voor alle tienduizenden Ziggo abonnees die een "gewone" video of DVD/HD recorder hebben dat deze vroeg of laat GEDWONGEN worden door het handelen van Ziggo, om andere spullen aan te schaffen die alleen Ziggo verkoopt......! En wel omdat de spullen die ze hebben niet kapot zijn maar gewoon niet meer werken in de digitale omgeving.
Dat heet toch koppel verkoop en is bij wet verboden?
Het is niet waar dat je bij Ziggo alleen digitale TV kunt ontvangen met apparatuur die alleen Ziggo verkoopt. Sterker nog, alle door Ziggo gecertificeerde apparatuur is gewoon in de winkel te koop. Verder verplicht niemand je om bij Ziggo van gecertificeerde apparatuur gebruik te maken. TV's met een ingebouwde DVB-C tuner en een CI slot werken gewoon bij Ziggo, en dat kun je van UPC niet zeggen. Daar zijn alle digitale TV kijkers dus wel verplicht om gebruik te maken van zo'n lompe UPC mediabox. Dergelijke praktijken zijn in Amerika (het moederland van UPC) inderdaad verboden, maar hier in Nederland kunnen ze (nog) hun eigen gang gaan. Wees blij dat je bij Ziggo wel (tot op zekere hoogte) kunt kiezen welke ontvangst- en opname-apparatuur je wil gebruiken.

Citaat:
Helemaal onbegrijpelijk vind ik het dat "gewone" ,voor digitale ontvangst dus onbruikbare, recorders nog bij nagenoeg alle retailers te koop zijn.
In de nabije toekomst dus gewoon onbruikbaar spul!?? ( de mijne net in sept. 2008 gekocht voor € 499,--)
Je pas gekochte DVD/HDD recorder is niet onbruikbaar en wordt dat ook niet. Er zit alleen geen digitale tuner in, maar dat had je kunnen weten toen je het ding kocht. Ik neem zelf ook al zeker drie jaar alle TV-programma's die ik wil opnemen digitaal op met een Sony DVD/HDD recorder en dat werkt uitstekend.

Citaat:
Waarom lees/hoor je hier niks over? Niet bij consumenten organisaties, niet op forums nergens geen info of ophef over deze gang van zaken?
Of maak ik me druk om niks?

Wellicht iets om hier via forum eens aan te zwengelen? Het gaat tenslotte om veel mensen die hierdoor geraakt worden!
Ik denk dat je niet de enige bent die met frustraties zit, maar die frustraties komen toch voort uit je eigen onwetendheid. Want je kunt toch op je vingers natellen dat het onmogelijk is om gelijktijdig één digitaal programma te kijken en een ander digitaal programma op te nemen als je maar één (enkelvoudige) digitale tuner in huis hebt.