Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #30  
Oud 25 maart 2009, 16:51
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Ik heb mij onlangs een Apple Airport Extreme router aangeschaft, en ben daar tot nu toe heel tevreden over. Hiervoor gebruikte ik een Netgear router, maar daar was ik minder tevreden over. Ik had de indruk dat die router last had van een memory leak o.i.d, want als ik hem zwaar belastte moest ik hem na een paar dagen herstarten omdat hij moeite kreeg met het opbouwen van verbindingen.

Ik heb de Apple gekozen omdat hij gigabit poorten heeft, ook naar het modem, en omdat hij ook IPv6 ondersteunt. Configureren is een fluitje van een cent, en als ik de 6to4 tunnel inschakel kan ik prachtig IPv6 verbindingen opbouwen vanaf mijn Vista PC, bijvoorbeeld naar ipv6.google.com. Ik heb daarbij alle 3 tunnel protocollen op de PC uitgeschakeld, zodat de Apple router de tunneling verzorgt. Vista 'praat' dan IPv6 tegen de router.

Als Ziggo naar ik hoop bij de Eurodocsis 3.0 modems ook IPv6 activeert, dan zou ik ook de router als pure IPv6 node moeten kunnen gebruiken. Zo ben ik helemaal klaar voor de toekomst