Discussie: Klacht: Verhuizing lukt niet...
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 24 maart 2009, 18:45
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Dat jij niet meer op dat adres woont kun je heel makkelijk aantonen, en daarmee het nieuwe abonnement op dat adres nietig verklaren. Ik zou alleen niet direct met een ijzeren vuist op tafel slaan. Stuur een nette, duidelijke aantekende brief naar Ziggo, leg hierin uit dat het nieuwe abonnement onmogelijk van jou kan zijn omdat je daar niet meer woont en dat je, indien zij dit nodig achten, daarvoor best het bewijs wilt opsturen. Je gunt Ziggo een redelijke termijn, en dat is wettelijk gezien volgens mij in elk geval 2 weken ofwel 10 werkdagen, om het probleem van het ongeldige abonnement op te lossen en de geincasseerde kosten terug te storten en jou schadeloos te stellen.

Er is ook een andere methode om het probleem van dit ongeldige abonnement, wat door de nieuwe bewoners gebruikt, op te lossen. Als het op jou naam staat, mag jij het dus ook opzeggen. Met een nette, aangetekende brief kan je alsnog het betaalde geld terug vragen van Ziggo, zie ook de methode hierboven.

Dan heb je nog het 2e probleem dat je abonnement niet verhuisd kan worden. Nieuwbouw woningen zijn een lastige materie. Wanneer is deze woning opgelevert? Is deze oplevering door de aannemer ook doorgegeven aan de verschillende instanties? Zolang een woning niet gereed en opgeleverd word zal het adres niet in de (administratieve)systemen voorkomen als een adres waar een dienst geleverd kan worden.
__________________