Discussie: Aansluiting geluid
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 24 maart 2009, 17:46
Jodokus's schermafbeelding
Jodokus Jodokus is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Haarlemmermeer
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Petie81 Bekijk bericht
Ik denk dat niemand het geluid van de TV perse aan wil hebben, maar dat men het geluid van de TV niet steeds uit wil zetten. Dat lijkt het zelfde maar is niet zo.

Ik moet het geluid van de TV uitzetten om de echo te voorkomen (ik krijg de vertraging niet zo ingesteld dat de echo wegvalt). Ik kan dat niet doen door de muteknop op de TV AB want dan hoor ik ook uit mijn versterker niets meer. Ik moet via een menu-optie van de TV de tv-speakers uitschakelen. Niet moeilijk maar het zijn toch weer een paar handelingen. Bovendien, en dat vind ik vervelender, als ik het vergeet terug te zetten en mijn dochtertje of mijn vrouw wil de volgende dag TV kijken dan komt er geen geluid uit de TV.
Je zou ook kunnen overwegen het geluid rechtstreeks via optisch van de Humax naar je AV-versterker te halen, dat scheelt je zeer waarschijnlijk ook een DA-AD conversie en zou in theorie fijner moeten klinken. Maar je verliest dan inderdaad wel het gemak dat je automatisch luistert naar wat je ziet (plus dat je versterker aan moet staan), tenzij je natuurlijk een Harmony AB oid in de strijd gooit.