Los bericht bekijken
  #20  
Oud 24 maart 2009, 10:42
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jam Bekijk bericht
[even heel flauw maar het is niet anders] dat hoor ik nou elke keer dat ik de helpdesk bel ook....ik heb niets tegen dit forum of hun medewerkers,maar je zou dit misschien kunnen typeren als een kentering in de gemoedstoestand van de ervaring van gebruikers.
.....
ik geloof niet dat iemand het hier persoonlijk op jullie voorzien heeft.
Degenen waar ik op doelde zijn de mensen achter dit forum, de Ziggo medewerkers die hier actief zijn en de mensen op de "werkvloer".

Die kentering in de gemoedstoestand ervaren wij als MGV/ZGV net zo goed. Wij zouden ook zo graag onze energie steken in "leuke zaken" maar dragen de ellende met zakken vol bij Ziggo naar binnen. Soms lijkt het opgelost en een tijdje later zie je toch mensen weer terug.

Ook naar ons toe lijkt Ziggo de interne problemen te maskeren. Net zoals ieder lid van het management dat door de media aan de tand wordt gevoeld geeft men een beetje toe "dat het niet allemaal even vlekkeloos gaat, maar dat er verbeteringen plaatsvinden, maar dat het toch eigenlijk wel meevalt". Alleen dat zien we nu al een jaar lang en nog steeds gaan er dingen mis. Je zal er toch maar moeten werken en zien dat de wagen maar onderdelen blijft verliezen en dingen stuk gaan en naar buiten toe de schijn moet blijven ophouden.

En natuurlijk, gaan er dingen mis en zal dat blijven gebeuren. En op het enorme aantal abonnees mag dat desnoods ook om relatief kleine aantallen gaan. Hier zit 'm dan ook iedere keer weer de wrijving met het hogere kader. Zij kijken naar de grote getallen en wij als klanten kijken naar de dingen die misgaan, want daar lopen we stuk voor stuk tegen aan.

Wij geloven ook iedere manager die we spreken als die zegt dat ze "tevreden klanten hoog in het vaandel hebben staan". Men probeert ook echt de zaken beter te structueren. Dat zal ook echt zijn tijd nodig hebben.

Maar, ondertussen lopen we als klanten toch tegen het onvermogen aan om problemen snel en adquaat te verhelpen. Onvermogen? Ja, het zijn er gewoon te veel en kennelijk ook te ingewikkeld om dat in een normaal tijdsbestek voor elkaar te krijgen.

Over het waarom/waardoor kan ik alleen speculeren en afgaan op de fragmentjes waar we tegen aanlopen. Te weinig geld? Daar geloof ik eigenlijk niet in als je ziet wat we met zijn allen maandelijks naar binnen brengen. Te weinig mensen? Waarschijnlijk niet als je dat afzet tegen de problemen die de 3 bedrijven voorheen ieder voor zich hadden te verwerken. Nu denk ik echter van wel. Maak zelf de optelsom wat en hoe vaak er voorheen werd geklaagd op de diverse fora en vergelijk het met de huidige meldingen. Ik schat zo in dat men op basis van de oude cijfers en misschien wel met een marge een nieuwe organisatie heeft neergezet.

Uiteraard hadden de 3 bedrijven afzonderlijk een veel te grote staf om te passen in de nieuwe organisatie. Oftewel er moesten mensen uit. Daarnaast wil natuurlijk ook lang niet iedereen verkassen. Start de boel op en je loopt meteen tegen dingen aan die nog niet op orde zijn en de nodige kinderziektes. Uiteraard ga je dat oplossen en verrek "we komen mensen tekort om dat te behappen" en erger nog "wie weet daar het meest vanaf?". Sh.t Pietje! Jammer die werkt hier niet meer.

Natuurlijk worden die hiaten weer opgevuld. Ik zie constant legio vacatures. Mensen moet je weer opleiden en dat kost ook weer tijd voordat ze volop renderen.

Nu kunnen we wel constant gaan zitten drammen dat het organisatorisch nog niet lekker zit, maar daar kopen we niks voor. Evenmin hebben mensen met problemen daar een boodschap aan, zij willen een oplossing.

Nu hebben sommigen daar niet eens een zicht op. Daar komt ons volgende euvel met Ziggo om de hoek kijken. Juist, communicatie!!

Iedereen, ook als je problemen hebt, wilt op zijn minst weten waar men aan toe is. Krijg je geen info, dan steekt dat. Als je dan ook nog eens een paar van die grote jongens hoort verkondigen dat het "eigenlijk wel meevalt", dan voel je je geschoffeerd. Tja, en als je dan ook nog eens op het forum tegen de haren in wordt gestreken of zoals Brammetje te horen krijgt dat je wel even zonder kan, dan wordt je ziedend.

Wij zien nu dat administratie nog steeds voor het leeuwendeel van de problemen zorgt. Mensen die met verkeerde profielen zitten, registraties die opeens weg zijn, telefoon die het niet meer doet, smartcards die zoek zijn. Maar ook herstelbewerkingen die toch weer niet blijken doorgevoerd. Blokkerende procedures, enz. enz.

Daarnaast zie je de nodige netwerkproblemen. ook die jongens werken zich het apenzuur. aan de ene kant moet en wil het bedrijf doorgroeien aan de andere kant moet je ook knelpunten oplossen. Apparatuur die je daar voor nodig hebt heb je ook niet 1,2,3 in huis. Problemen heb je ook niet zomaar even boven tafel. je moet het een en ander uitproberen. ook dat kan weer mis gaan. 100% garantie kan je ook niet geven.

De huidige situatie bij Ziggo hebben we uiteraard geen grip op. We vertrouwen er echt op dat dat op niet al te lange termijn best wel op zijn pootjes zal terecht komen. Ziggo moet ook maar roeien met de riemen die ze hebben. Maar wat ze wel kunnen, maar zwaar blijven tekort schieten, is de klanten adequaat informeren. Of het nu het management is in de media, storingsmeldingen of voorlichting door de helpdesk.

Dat is iets wat men wel in de hand heeft en iets wat kan per direct. Ook daar kunnen we enig begrip opbrengen als het gaat om "gevoelige informatie". Alleen heb ik het idee dat vrijwel alles onder die noemer valt.
Kennelijk heeft men de neiging om niets negatiefs te willen laten horen. Mogelijk schrik je nieuwe klanten af, kan de concurrentie er zijn voordeel mee doen of jaag je de aandeelaanhouders de gordijnen in.

Iemand zal bij Ziggo toch eens eindelijk een ei moeten leggen over op welke plaats dan de klant hierin moet gaan innemen. Ziggo luistert nu al bijna een jaar en wij blijven maar roepen. Doe open die deur!!!!!
__________________
BenJ