Los bericht bekijken
  #47  
Oud 23 maart 2009, 19:50
Ad58's schermafbeelding
Ad58 Ad58 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Noord-Brabant
Berichten: 222
Standaard

Maar zelfs in het analoge tijdperk gaf ik dat er ook niet aan uit hoor! Het werkt gewoon logaritmisch, hiermee bedoel ik dat je voor een schappelijk bedrag een hele sprong voorwaarts kunt gaan. Denk dan aan 10 a 15 euro voor een eenvoudig audiosnoertje van 0.5 meter. Maar wil je nòg beter geluid (wat ook kan middels bekabeling) dan zul je onevenredig meer geld uit moeten geven. En het is nog maar de vraag of je het echt hoort, zeker als je wat ouder wordt/bent
Dus blijf aan de gunstige kant van de kromme: geef wat meer uit, dan heb je beter geluid, maar overdrijf het niet.
Ook voor mijn luidsprekersnoeren bv, gebruik ik gewoon 2,5 mm kwadraat zuurstofarme bekabeling van de rol van een goede kwaliteit. Kost iets van 1 euro per meter dacht ik. Geeft een prima geluid voor een aanvaardbare prijs. Ik heb geen zin om een kapitaal uit te geven aan vergulde van der Hul bekabeling of zo. Maar ik heb ook geen zin in goedkope dunne snertbekabeling. Want dat hoor je dus echt wel.
Hebben diegenen die een kapitaal uitgeven aan speakerbekabeling wel eens hun speaker opengeschroefd om te zien hoe daar de interne bekabeling is uitgevoerd? Is vaak schrikken hoor. Neem je het echt serieus dan zul je dus ook de interne bekabeling van je speakers op niveau moeten brengen.

Maar goed, ik dwaal af geloof ik ......