Los bericht bekijken
  #5  
Oud 23 maart 2009, 18:40
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigsmoke Bekijk bericht
Allereerst mijn hartelijke dank voor de snelle reacties!
Ik ga hiermee aan de slag.

Een aantal vragen en opmerkingen blijven bestaan:

1) Het aansluiten van de AUDIOversterker via de tulppluggen vande HDD recorder kan wel, maar het uitgangssignaal daarop is ALTIJD dat van de HD (tv tuner) en NIET van de DVD welke ik op dat moment wil draaien.
Dat houdt in dat als de recorder opneemt (altijd op HD) en ik wil een CD of mp3 horen op mijn stereo, dan gaat dat niet lukken, want de tulpstekeruitgang geeft UITSLUITEND het geluid weer van het TV programma welk net wordt opgenomen of waarop de recorder het laatst is ingesteld (dus ook bij NIET opnamestand).
OK. Ik heb zelf de LINE 2 OUT uitgang niet in gebruik, dus hier had ik niet aan gedacht. Maar als ik het goed begrijp is dit alleen een probleem als er gelijktijdig wordt opgenomen en een CD moet worden afgespeeld. Volgens de handleiding levert LINE 2 OUT wel een audiosignaal bij het afspelen, maar dus kennelijk niet het geluid van de afgespeelde CD wanneer er tegelijk een opname bezig is. Dit moet ik nog eens onderzoeken bij mijn eigen Sony recorder. Aangezien via de SCART uitgang L3 wel het geluid van de afgespeelde CD wordt weergegeven zou je je kunnen behelpen met een SCART breakout box die je op L3 aansluit tussen de recorder en de SCART kabel:
Citaat:
2) In feite heb ik met de (dure) HD recorder dus een miskoop gedaan, want als de recorder straks als ik de juiste aansluitingen alsnog heb gemaakt gaat opnemen, kan ik kiezen: Ofwel ik kijk naar een ANALOOG programma op de TV, (dus straks niet meer RTL of SAT1) en neem digitaal op, ofwel ik kijk Digitaal naar de TV, maar dan schakelt de HD recorder zelfstandig bij opname naar de ingestelde (andere zender) en ben ik dus gedwongen om TOCH naar de de zender/programma te kijken welke ik eigenlijk wil OPNEMEN.
Inderdaad. In concreto is het straks met je huidige apparatuur niet meer mogelijk om bijvoorbeeld naar RTL te kijken en gelijktijdig SAT1 op te nemen.

Citaat:
3) IS de aanschaf van een 2de Humax IR-FOX C wellicht de oplossing voor mijn probleem?
Ja, maar het is zaak om eerst met je huidige apparatuur te beproeven of betrouwbare timeropnamen mogelijk zijn op de hierboven beschreven manier, anders koop je wellicht voor niets een tweede Humax.

Zelf heb ik een Sony TV met een ingebouwde DVB-C tuner, zodat het hele gehannes met decoders niet meer nodig is om digitaal TV te kijken. Mijn oude Samsung decoder heb ik echter ook nog aangesloten staan, en daar kan ik ook nog steeds TV mee kijken als ik dat wil, maar deze doet nu feitelijk uitsluitend dienst als bron voor opnamen op mijn DVD/HDD recorder. Zo kan ik volledig onafhankelijk van elkaar één digitale zender (alleen SD) opnemen, al dan niet met de timer, en tegelijk naar een andere digitale zender (SD of HD) kijken.
Citaat:

Voor de rest vind ik het ongelofelijk dat mijn retailer mij NIKS over de hier beschreven problemen heeft gezegd toen ik bij hem was voor advies!
Wellicht had ik dan idd beter de HD recorder van Ziggo kunnen kopen, die kan WEL digitaal opnemen en tegelijk een digitaal ander kanaal doorgeven!
Retailers weten vaak ook maar heel weinig van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de spullen die ze zelf verkopen. Het hangt er ook een beetje van af wat je met de opgenomen programma's wil doen. Als je veel opgenomen programma's duurzaam wil bewaren, dan moet je ze over kunnen zetten op een DVD en dat gaat nu juist met een DVD/HDD recorder erg makkelijk en met de meeste PVR's helemaal niet, omdat die geen ingebouwde DVD brander hebben en meestal ook geen mogelijkheid om de opgenomen programma's uit het apparaat te krijgen. Een gunstige uitzondering is de nieuwe Humax 5050, maar daarbij moet je bedenken dat er nog heel wat komt kijken bij het overzetten van een opgenomen programma op DVD. Je hebt dan in ieder geval een computer met geschikte software nodig en zowel de computer als de Humax moeten dan op een router zijn aangesloten om via FTP met elkaar te kunnen communiceren.

Citaat:
Ben nog steeds behoorlijk verward door deze gang van zaken, maar ga vooreerst aan de slag met jullie goede raad!
Mijn dank is groot!