Discussie: Vraag: Telefoon gaat spontaan!!!!
Los bericht bekijken
  #22  
Oud 23 maart 2009, 17:10
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

http://www.lijbrandt-telecom.nl/spooktelefoontjes.php
Komen de volgende problemen u bekend voor? De telefoon gaat over, u neemt op en krijgt een bandje of een verkoper aan de lijn met een aanbod waar u geheel niet van gediend bent.

Hoort u na het opnemen helemaal van de telefoon niets hoort of uw telefoon gaat enkele keren over en stopt deze daarna met bellen (dit soort telefoontjes worden ook wel spooktelefoontjes genoemd).

Deze gesprekken waarbij het overgaan van de telefoon stopt of waarbij u niemand aan de lijn krijgt worden vaak veroorzaakt door bedrijven die gebruik maken van zogenaamde "dailers" bij het werven van klanten.

Dailers zijn software toepassingen die in één keer meerdere nummers opbellen, zodra een van de gebelde nummers opneemt wordt het bellen naar de overige nummers gestopt.

Voor de mensen die (ongewild) gebeld worden is dit vaak erg hinderlijk. Veel van onze klanten en de klanten van alle andere Telecom providers (zoals KPN, Tele2, UPC, Ziggo enz.) ondervinden hinder en ergernis van dit soort spooktelefoontjes.

Lijbrandt Telecom kan hier, helaas, niets tegen ondernemen - de spooktelefoontjes komen binnen via het openbare netwerk en zelfs als wij de bron zouden kunnen achterhalen mogen wij die, als Telecom Provider, niet blokkeren.

U als consument kan zelf wel actie ondernemen om deze spooktelefoontjes te voorkomen. U kunt zich aanmelden bij de Stichting Infofilter en daar voor telefonische reclame-uitingen een blokkade laten instellen voor uw telefoonnummer.

In de praktijk blijkt dat het instellen van zo een blokkade 90% van de problemen met spooktelefoontjes oplost.

Stichting Infofilter is een initiatief van het bedrijfsleven en een aantal grote branche- en werkgeversorganisaties. De stichting vertegenwoordigt inmiddels meer dan 950 bedrijven en instellingen. Gezamenlijk verzorgen ze het merendeel van de reclamepost en aanbiedingen per telefoon in Nederland. Al deze organisaties brengen u natuurlijk graag op de hoogte van hun producten en diensten. Hierbij staat kwalitatieve dienstverlening hoog in het vaandel, maar ook respect voor uw wensen als consument, daarom hebben zij zich verplicht tot het respecteren van de bij Infofilter geregistreerde blokkades.

Voor het aanmelden bij de Stichting Infofilter en het instellen van blokkades tegen ongewenste reclamepost en aanbiedingen per telefoon verwijzen wij u naar de website van de Stichting Infofilter www.infofilter.nl

Niet via de website aanmelden?
Bel dan naar 0900 - 666 10 00 en geef uw keuze aan in het menu.

U kunt ook een briefje sturen naar:

Stichting Infofilter
Postbus 666
1000 AR AMSTERDAM