Los bericht bekijken
  #4  
Oud 23 maart 2009, 16:50
Bigsmoke's schermafbeelding
Bigsmoke Bigsmoke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: reuver
Ziggo Internet: alleen kabel /dig set top box
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 29
Standaard aansluitingen

Allereerst mijn hartelijke dank voor de snelle reacties!
Ik ga hiermee aan de slag.

Een aantal vragen en opmerkingen blijven bestaan:

1) Het aansluiten van de AUDIOversterker via de tulppluggen vande HDD recorder kan wel, maar het uitgangssignaal daarop is ALTIJD dat van de HD (tv tuner) en NIET van de DVD welke ik op dat moment wil draaien.
Dat houdt in dat als de recorder opneemt (altijd op HD) en ik wil een CD of mp3 horen op mijn stereo, dan gaat dat niet lukken, want de tulpstekeruitgang geeft UITSLUITEND het geluid weer van het TV programma welk net wordt opgenomen of waarop de recorder het laatst is ingesteld (dus ook bij NIET opnamestand).

2) In feite heb ik met de (dure) HD recorder dus een miskoop gedaan, want als de recorder straks als ik de juiste aansluitingen alsnog heb gemaakt gaat opnemen, kan ik kiezen: Ofwel ik kijk naar een ANALOOG programma op de TV, (dus straks niet meer RTL of SAT1) en neem digitaal op, ofwel ik kijk Digitaal naar de TV, maar dan schakelt de HD recorder zelfstandig bij opname naar de ingestelde (andere zender) en ben ik dus gedwongen om TOCH naar de de zender/programma te kijken welke ik eigenlijk wil OPNEMEN.

3) IS de aanschaf van een 2de Humax IR-FOX C wellicht de oplossing voor mijn probleem?

Voor de rest vind ik het ongelofelijk dat mijn retailer mij NIKS over de hier beschreven problemen heeft gezegd toen ik bij hem was voor advies!
Wellicht had ik dan idd beter de HD recorder van Ziggo kunnen kopen, die kan WEL digitaal opnemen en tegelijk een digitaal ander kanaal doorgeven!

Ben nog steeds behoorlijk verward door deze gang van zaken, maa rga vooreerst aan de slag met jullie goede raad!
Mijn dank is groot!