Discussie: Tip! Telfort Vs. Ziggo Internet
Los bericht bekijken
  #47  
Oud 23 maart 2009, 16:20
jorisd's schermafbeelding
jorisd jorisd is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 maart 2009
Locatie: Gilze
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
Berichten: 9
Standaard

Je kunt je abonnement zelf opzeggen. Je bestaande provider is verplicht (door de OPTA) om je nummer af te geven aan de nieuwe provider. Dit kan in ieder geval zolang je contract loopt (misschien ook nog enige tijd erna, maar kon regels niet vinden).
Mijn laatste ervaring is dat je het beste kunt zorgen voor een aantal weken (momenteel een maand of misschien zelfs langer) overlap. Dit werd mijn ook een jaar geleden aangeraden door een behulpzame helpdeskmedewerker waar ik destijds een contract had. Vertrouw niet te veel op de verkopers.
Bij de aanvraag is het mogelijk dat Telfort onmiddelijk je telefoon verbinding afsluiten, ongeacht de einddatum van je contract. Gezien Ziggo's problemen met leveren is overlap geen luxe wil je nog van Internet gebruik kunnen maken.

Consuwijzer bevat wel informatie. Maar advies of hulp van hun is beperkt tot de melding bij problemen een aangetekende brief te sturen en daarin (geadviseerd) een termijn van 2 tot 4 weken waarin de provider het probleem mag oplossen. Hierna is er de geschillencommisie...
Ik ben geen jurist, maar ik geloof dat bij de brief belangrijk is dat je het probleem duidelijk stelt, een (redelijke) termijn stelt en je rechten als de aanbieder het probleem niet in de termijn oplost (zoals gedeeltelijke ontbinding van contract). Lees ook de algemene voorwaarden waar je akkoord mee bent gegaan door.