Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #294  
Oud 23 maart 2009, 15:46
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Hoi,
1. Ik had de disk op Linux de disk eerst als ext2 geformateerd. De disk werd door de Humax niet herkend. Pas toen ik hem als ext3 formateerde, ging het goed.

2. Toen ik probeerde via het "USB instelling" menu alle bestanden te wissen, resette de Humax.
Ik heb dit nu gereproduceerd met een 750G USB harddisk. ext2 formateren levert een melding dat de disk niet herkend wordt. Als ik dan via "USB instelling" probeer alles te wissen (zie Bug 2) dan krijg ik een reset. Dezelfde harddiskk geformatteerd als ext3 gaat wel goed.

Een 4G USB stick levert alleen geen problemen als ik 'm als FAT32 formatteer. ext2 en ext3 gaan allebei fout: de disk wordt niet herkend en een reset als je via het USB menu alles probeert te wissen.

Als ik echter een disk vol met nullen schrijf (dus geen MBR en geen filesysteem op de disk) dan blijft het USB menu grijs na de melding dat de disk niet werd herkend. Bij een ext2 disk wordt dit menu wel toegankelijk.

Details: disks geformatteerd op debian met mkfs.ext2 resp mkfs.ext3, alle instellingen default. De disks (hard disk en USB stick) hebben 1 primaire Linux partitie. Dus de meest simpele partitonering die je kan bedenken.