Los bericht bekijken
  #2  
Oud 22 maart 2009, 23:48
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bigsmoke Bekijk bericht
Wat ik echt niet begrijp en niet goed kan krijgen is echter het feit dat er (proef opname gemaakt) alleen zwart/wit wordt opgenomen, en als ik naar de gewone uitzending kijk via de HD recorder is die ook alleen in ZWART WIT, ongeacht de zender, die overigens alleen via de afstandsbediening van de HUMAX te wijzigen is.
Kijk ik naar de humax (TV ingang) rechtstreeks op de TV dan is het beeld in kleur, analoog ( coax kabeltje nu in TV geplugt) dan ook kleur.
Film van HDD of DVD is OOK in kleur.
Het probleem is hoogst waarschijnlijk dat de SCART2 (VCR) uitgang van de Humax ingesteld staat op S-Video terwijl de SCART ingang van de DVD recorder op composiet (CVBS) staat.
Dit heeft dan inderdaad als resultaat een zwart/wit videobeeld.
Zorg er dus voor dat zowel de uitgang van de Humax en de ingang van de DVD recorder dezelfde video instelling (S-Video of composiet (CVBS)) hebben.
Het is zeer aan te raden om het S-Video signaal te gebruiken, dit geeft een aanmerkelijk beter beeld dan composiet (CVBS).
Raadpleeg hiervoor ook de handleiding van de DVD recorder of/hoe dit eventueel is in te stellen.

Wil je de maximale opnamekwaliteit halen dan moet je het RGB signaal opnemen.
Zie hiervoor dit onderwerp:

Humax IR-FOX C: Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2

Zie eventueel ook nog dit onderwerp:

Digitale TV zenders instellen via timer HDD-recorder

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
De meeste DVD/HD recorders hebben tegenwoordig de mogenlijkheid om automatisch van een bepaalde SCART ingang op te nemen zodra hier een videosignaal op komt te staan. Deze functie wordt ook wel Synchro Record (Sony) of EXT Link (Panasonic) genoemd.
Hierbij start de recorder automatisch een opname zodra er een videosignaal op een van de ingestelde SCART ingangen komt te staan.
In combinatie met de timer/standby functie van de decoder kun je op deze wijze eenvoudig opnames maken met behulp van de EPG van de decoder.

Jammer genoeg blijkt echter dat de timer/standby functie bij veel decoders die momenteel in omloop zijn niet goed functioneert.
Vooral de Humax decoders schijnen hier veel problemen mee te hebben.

Laatst gewijzigd door The_Doman; 22 maart 2009 om 23:59