Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 maart 2009, 22:55
Bigsmoke's schermafbeelding
Bigsmoke Bigsmoke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: reuver
Ziggo Internet: alleen kabel /dig set top box
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 29
Unhappy Aansluiting en werking Humax Digital Cable Set Top Box IR-FOX C

Dag allemaal,

Ben blij dat ik dit forum gevonden heb! Heb het gevoel dat ik helemaal gek aan het worden ben! Of ben ik zwaar opgelicht of ben ik misschien (te) blond??

De voorgaande feiten:
In september 2008 na een tijdje sparen, een mooie LCD TV gekosht van meneer Philips, 32 PFL9632D, een bijbehorende HD-recorder (van dezelfde meneer, maar die ging na 4 weken en 3 grote storingen voorgoed terug naar de leverancier) van Sony RDR-HX980 en om te kunnen genieten van de digitale kwaliteiten (jawel meneer!) van de superieure spullen ook meteen van Ziggo een Humax IR-FOX C, het aanradertje van mijn retailer Expert!! Alles werd aangesloten, en nadat ik dat na veel vijven en zessen nog eens gedurende een dag heb overgedaan werkte alles zo'n beetje.

Het werkte als volgt:
TV (extern 2) is op Humax ( scart TV) aangesloten voor digitale ontvangst van signaal.

HDD ( line1/decoder) is op Humax( scart vcr) aangesloten, maar ook met ("set top-box controller") G-link met een plakkertje en "oog" vlak voor de IR aansluiting op de Humax.
Verder is er een gewone coax kabel van de Humax ( Aerial out) naar de HD-recorder( Aerial in).
Om Cd's Mp3 te kunnen luisteren een "omgebouwde" scart van Hd recorder ( Line 3 TV aansluiting) naar (oude) stereo-receiver , geen andere mogelijkheid voorhanden.
Verder nog HDMI van Hdd naar de TV (HDMI 1).

Opnemen op de HD alleen analoog. TV kijken ging digitaal via de HUMAX en films en opnames bekijken weer via de HD recorder.
Betekende wel steeds in de weer met 3 afstandsbedieningen, maar vooruit.

NU MIJN GIGAPROBLEEM:
Ziggo deelt in al haar wijsheid mee dat de voor mij zeer favoriete zender SAT1 binnenkort net als RTL+ uit het analoge pakket verdwijnt en alleen nog digitaal te bewonderen valt. Op zich niks mis mee, maar dann zal ik toch digitaal moeten gaan opnemen nietwaar?
Dus Ziggo telefonisch gevraagd: Een aardige juffrouw van verkoop wilde mi jvertellen dat ik NOOIT via mijn HDD recorder van e Humax digitaal kon opnemen, de HDD recorder zou maar 1 kanaal (het hostlkanaal)kunnen zien en dus de door mij via de timer (guide+)geselecteerde zenders nooit vinden en dus niks opnemen. Dat kon alleen hun HDD recorder met ingebouwde harde schijf van € 399,- De storingsdienst van Ziggo die ik in hetzelfde gesprek ook nog benaderde, stelde dat hetgeen ik wilde geen enkel probleem kon zijn, ik kon gewoon enkel via de scart, alles digitaal opnemen op mijn HDD recorder.
Dus toch nog hoop op een opossing.

En daar zit hem nou net de kneep, ik ben de gehele dag aan het klooien geweest om een en ander in te regelen, en heb het (denk ik) zelfs aan de gang gekregen, maar de (timer!! opnames) toekomst zal dat moeten uitwijzen.
Wat ik echt niet begrijp en niet goed kan krijgen is echter het feit dat er
(proef opname gemaakt) alleen zwart/wit wordt opgenomen, en als ik naar de gewone uitzending kijk via de HD recorder is die ook alleen in ZWART WIT, ongeacht de zender, die overigens alleen via de afstandsbediening
van de HUMAX te wijzigen is.
Kijk ik naar de humax (TV ingang) rechtstreeks op de TV dan is het beeld in kleur, analoog ( coax kabeltje nu in TV geplugt) dan ook kleur.
Film van HDD of DVD is OOK in kleur.

Ik ben helemaal van de weg af en weet het echt niet meer, dus alle hulp, tips en medeleven is van harte welkom.