Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 maart 2009, 11:07
Ad58's schermafbeelding
Ad58 Ad58 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Noord-Brabant
Berichten: 222
Standaard Film1 Pakket: voor mij niet dus !

Eindelijk was het zover! Mijn eerste digitale TV ervaring staat op het punt te beginnen! Mijn nieuwe Humax 5050C binnen, met een HQ HDMI kabel aangesloten op mijn LCD TV en met een HQ glasvezelkabel op mijn AV/V versterker met 6 speakers voor meerkanaals weergave.
Die versterker en speakers heb ik al een paar jaar. Geven een uitmuntend geluid bij mijn DVD's; alsof je in de bisocoop zit.
Omdat ik graag films kijk, keek ik reikhalzend uit naar de twee-weekse gratis proefperiode, waarbij ook het Film1 pakket zit. Eigenlijk was ik van plan me hierop te abonneren, maar:

- drie zenders van het pakket zenden dezelfde films uit.
- alsof dit nog niet triest genoeg is, worden alle films ook nog eens alsmaar herhaald
- slechts n kanaal zendt in HD uit
- slechts n kanaal zendt in Dolby Surround uit (Film1 HD) en dan ook nog maar zr sporadisch.
- Als er dan eens eindelijk in Dolby wordt uitgezonden, ijlt het geluid flink na bij het beeld, dus je ziet de monden nog bewegen als het geluid al lang weg is.

Voor dit alles mag je dan ook nog eens 15,- per maand betalen, oftewel 180,- per jaar. Op de keper beschouwd is dit eigenlijk op zich een koopje voor zoveel ergenis!
Ik denk dat Ziggo dit toch wel eens wat serieuzer mag uitvoeren. Voor die 15,- per maand, krijg je een pakket met 6 zenders waarvan er drie dezelfde films uitzenden (wat is het nut hiervan????) Alsof dit niet erg genoeg is, worden de flms vervolgens alsmaar herhaald; althans in de twee weken dat ik het pakket ontving. Slechts n zender zendt in HD kwaliteit uit. Dolby Surround? Slechts 1 kanaal geeft aan dat het DD betreft, maar geeft dit alleen ook maar aan! Sporadisch wordt er daadwerkelijk een Dolby Surround signaal verzonden. Knap overigens, want als ik een DVD koop of huur, kan ik er werkelijk gn krijgen znder Dolby of DTS! Al met al komt dit pakket mij een tikje aan de vooroorloogse kant over! Alleen is de prijs voor het pakket niet aan de vooroorloogse kant, integendeel zelfs!

Daar zit je dan met je dure HD ready LCD TV, HD decoder en Dolby Surround installatie! Waarvoor eigenlijk? Voor Ziggo hoef je het niet aan te schaffen, dat is duidelijk!

Ik denk dat de dienstverlening van Ziggo niet helemaal in de pas loopt met het bedrag dat ervoor gevraagd wordt. Ik druk me dan nog zeer eufimistisch uit.

Ik zal dus ook zeker geen abonnenment nemen op het Film1 pakket. Als het ooit nog eens in de pas gaat lopen met de hedendaagse technieken, wordt het misschien een ander verhaal.

Ik zou het leuk vinden om hier eens een reactie van Ziggo op te mogen ontvangen, maar ervaring leert dat Ziggo zich in een mysterieus stilzwijgen hult.

Jammer..... Slaap zacht Ziggo!

Laatst gewijzigd door Ad58; 22 maart 2009 om 11:33