Discussie: relay service
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 21 maart 2009, 16:47
ruud59's schermafbeelding
ruud59 ruud59 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: almelo/@home
Berichten: 5
Standaard relay service


Afgelopen vrijdag het volgende mailtje van ziggo ontvangen;

Geachte heer/mevrouw,


Wij hebben de laatste dagen klachten ontvangen die er op wijzen dat uw aansluiting wordt misbruikt om grote hoeveelheden commerciële en/of pornografische e-mail (spam) te versturen.

U heeft hoogstwaarschijnlijk - en zonder dat u hiervan op de hoogte bent - een zogeheten 'relay service' op uw computer draaien. Deze relay service werkt als doorgeefluik voor anderen. Zo kunnen zij via uw computer spam versturen.

Het is belangrijk dat u snel de relay service van uw computer verwijdert. Instructies hoe u dit doet, vindt u op www.ziggo.nl/klantenservice/veiligheid/.

Als het probleem niet binnen drie dagen is opgelost, dan zijn wij genoodzaakt uw verbinding tijdelijk af te sluiten. Dit is nodig om overlast bij andere internetgebruikers te voorkomen.

Erop vertrouwend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (lokaal tarief). U bereikt ons op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u altijd terecht op www.ziggo.nlvoor het laatste nieuws, het weer, entertainment en meer. Bent u al bekend met Thuishelp? Hiermee kunt u via de computer onder andere gemakkelijk en gratis chatten met onze Klantenservice. Klikhier voor meer informatie.Met vriendelijke groet,

***) Mod edit
Afdeling Klantenservice
ZiggoMet de helpdesk contact opgenomen, (de link die ze in het mailtje gaven is trouwens van géén nut), alwaar ik het advies kreeg om te formatteren, even zo met de drie ander pc's die zich in het thuisnetwerk bevinden.
Er ook vrolijk op los gegoogled, maar kwam eigenlijk alleen links tegen over desbetreffende mails van @Home/Ziggo of hoe zelf een relay server te gebruiken/installeren. Niet echt andere oplossingen kunnen vinden dan wat er bij de helpdesk werd geopperd.


Formatteren is op zich géén probleem, maar wat ik mij afvraag is er géén andere oplossing om een 'relay service' te verwijderen of beter nog te voorkomen??

De Ziggo internet beveiliging draait trouwens op alle pc's hier.

vr.gr. ruud

Laatst gewijzigd door mod-1; 21 maart 2009 om 18:02